DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Magnussen otthonra talált a Haasnál

Günther Steiner szerint a dán F1-es pilóta kissé befelé forduló, nem túl közösségi ember, de ezzel nincs semmi gond, amíg ilyen jól végzi el a feladatát - Magnussen otthon érzi magát náluk.

2016 végén Kevin Magnussen úgy hagyta el a Renault-t, hogy szíve szerint maradt volna, de az enstone-iak inkább Jolyon Palmert választották helyette - ráadásul Cyril Abiteboul csapatfőnök elégedetlenségének adott hangot a dán munkamoráljával kapcsolatban. 

"Nem tudom, hogy ez mégis honnan ered, mert mi ezt egyáltalán nem tapasztaltuk" - nyilatkozta a Motorsportnak Günther Steinher, a Haas csapatfőnöke. "Kevinnek van egy edzője, egy nagyon jó srác, aki az élet minden területén segíti őt. Három évvel ezelőtt még nem ismertem Kevint, azelőttről nem beszélhetek, de sosem láttam olyasmit, hogy ne adna bele mindent."

 magnussen-haas-2017



"Igaz, egy kicsit más, a személyisége kicsit befelé forduló, de ezt sose akarnám megváltoztatni, ő ilyen. A munkáját elvégzi és ha nem különösebben társasági ember, az is teljesen rendben van. Jól teszi a dolgát, jók a visszajelzései és pozitívan viselkedik a csapattal" - magyarázta Steiner Magnussennel kapcsolatban.

"Eléggé otthonosan érzem magam a csapatban, tényleg nagyon jó ez a környezet egy pilóta számára. A korábbi csapataimnál komoly versengéseket tapasztaltam a mérnökök között, vagy a menedzsmentben, itt viszont senki nem hibáztat senkit, mindenki egy csónakban evez. Akármikor van valamilyen problémánk, nem töltünk időt azzal, hogy felelőst keresünk, csak megoldást akarunk találni. Bízunk egymásban" - beszélt a helyzetéről a dán versenyző.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: