DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubicára már riválisként tekintenek

Sikeres hungaroringi tesztjét követően megnőtt az esély arra, hogy Kubica visszatérjen az F1-es körforgásba - egyik pilótatársa szerint vele kell megküzdenie a Renault egyik 2018-as üléséért.

Több hónapnyi felkészülés után Robert Kubica számára néhány nappal ezelőtt, a Hungaroringen jött el az igazság pillanata: a lengyel pilóta hat és fél év után első ízben vezethetett aktuális F1-es autót, és a vártnál sokkal jobban helyt állt. Az egyszeres futamgyőztes a nap második legtöbb körét tette meg szerdán, egyetlen hibáját pedig akkor vétette, amikor kihajtott a bokszból, és elsodorta a még futamról ott maradt, Nico Hülkenberg-feliratú táblát.



A héten azonban nem csak őt próbálgatta az enstone-i alakulat: Assenben lehetőséget kapott az F2 második helyén álló Oliver Rowland a gárda azzal a 2012-es gépével, mellyel Kubica is tesztelt nemrég, felmérve, hogy készen áll-e a legnagyobb kihívásra. A WSR 3.5 2015-ös bajnoka természetesen szeretne minél hamarabb bekerülni az F1-be, és amikor a Motorsport arról kérdezte, hogy riválist lát-e Kubicában a csapat 2018-as üléséért, így válaszolt: „Nos, a célom a Forma-1, és ő is a listán van, nemde? Így igen, mindenképp.”

„Ha semleges szemszögből nézzük, akkor nagyon szép történet az övé. Nagyon csalódott volt a sérülése miatt, hiszen a karrierje csúcsán járt. Tudom, hogy mennyire tisztelik őt, ezért jó látni, hogy visszatért. De ami engem illet, én is az F1-be akarok kerülni jövőre. Magamat akarom ott látni, nem pedig másokat, meglátjuk, mit hoz a jövő.”

„Gyerekként mindig arról álmodsz, hogy F1-es autót vezetsz, ezért fantasztikus, hogy ez megvalósult, különösen, hogy a Renault-val sikerült. A fejlesztőpilótájuk vagyok, és már első, formaautóban töltött napom után elköteleződtem feléjük. Végigcsináltam a Formula-Renault-t, a WSR-t, támogattak a GP2-ben és az F2-ben is, ezért nagyszerű, hogy az F1-es autóval kiegészíthettem a listát. Remélhetőleg ez csak a kezdet volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: