DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Van, akinek nagyon rosszul jöhet Kubica

Mindenki a lengyel klasszist szeretné a Renault egyik F1-es ülésében tudni, így viszont van olyan pilóta, aki elesik a lehetőségtől - pedig saját maga szerint Kubica után ő jön a sorban.

A közönségkedvenc lengyellel kapcsolatban úgy fest, hogy már csak a csapat a kérdés, nem az, hogy újra F1-es versenyző lesz-e - a hétközi hungaroringi teszten is megmutatta, hogy számolni kell vele. Ez egy embernek nagyon rosszul jön: a Renault ülésére pályázó Oliver Rowlandnek, aki a csapat fejlesztő pilótája és az F2 egyik élversenyzője.

"Természetesen szeretnék jövőre beülni abba az F1-es ülésbe és mivel Robert tesztelt, nyitva tartom a szemem. A csapattársam, Nicholas tesztelt egy nappal korábban, sok információt kaptam tőle. Sok mindent megosztunk egymással" - mondta Rowland a francia Channel 4 kérdésére.

kubica



"Robert nyilván hihetetlenül jó volt az első napján, hiszen sérülés után tért vissza és látnunk kell, hogy ez hogyan befolyásolja a teljesítményét. Robert nagy támogatással érkezik, mindenki azt szeretné látni, hogy visszatér az F1-be, ez pedig számomra eléggé megnehezíti a dolgot" - magyarázta.

"Nicholas a csapattársam, akivel megvan a közvetlen összehasonlítási lehetőség. Ha legyőz, akkor ő vívhatja ki a jogot az F1-es ülésre, ha én győzök, akkor én, így gondolnám. Szirotkin tavaly harmadik lett a GP2-ben, de azt szeretném hinni, hogy én jobb munkát végzek nála. 2014-ben csapattársak voltunk a WSR sorozatban és akkor én nyertem."

"Úgy látom magam, mint a második számú esélyest Robert mögött. Tisztelem őt és nagyon szeretném újra az F1-ben látni - ha nem harcolnék éppen én is ugyanazért az ülésért" - tette hozzá. A Renault jelenlegi párosáról, Nico Hülkenbergről és Jolyon Palmerről nem ejtett szót.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: