DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Di Resta is esélyes az egyik Williams-ülésre?

A Felipe Massa helyére beugró pilóta sokakat lenyűgözött az F1-es Magyar Nagydíjon nyújtott teljesítményével – az sem kizárt, hogy 2018-ban újra állandó tagja lesz a száguldó cirkusz mezőnyének.

Felipe Massa betegség miatt kénytelen volt kihagyni a múlt hétvégi hungaroringi futamot, a helyére pedig a tesztpilótáját, Paul di Restát ültette a Williams, aki a Sky helyettes riportereként eleve Mogyoródon tartózkodott. A skót versenyző sokakat meggyőzött a teljesítményével: az időmérőn annak ellenére elkerülte az utolsó helyet, hogy előtte egyetlen edzésen sem vezetett, s a futamon sem követett el komolyabb hibát, leszámítva azt, hogy az egyik lekörözésnél magára haragította Kimi Raikkönent.

diresta-williams-hungaroring-1



Toto Wolff, aki a DTM-ben a Mercedes színeit képviselő Di Resta ottani főnöke, ugyancsak elismerően nyilatkozott a skót teljesítményéről, s elhintette, hogy akár a jövőben ők is tartalékként számítanának rá. A csapatvezető odáig ment, hogy a hungaroringi szereplés akár Di Resta F1-es karrierjét is újraindíthatja, s bizony a Williams sem zárta ki annak a lehetőségét, hogy jövőre ő kapja az egyik ülést:

„Nyitva hagyunk minden lehetőséget a következő évre, minden opciót átgondolunk” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Paddy Lowe, a grove-i alakulat technikai főnöke, akit a ThisiF1.com szakoldal idéz. „Úgy gondolom, Di Resta jó hírnévre tett szert a mostani hétvége után, és úgy hallottam, akár a Mercedestől is kaphat ajánlatot. Egyelőre ez a helyzet.”

A Williams jelenleg a Felipe Massa, Lance Stroll párost indítja a Formula-1-ben: utóbbi helye az anyagi hátterének és a fejlődő teljesítményének köszönhetően szinte biztos 2018-ban is, míg a brazil többször is hangsúlyozta, hogy tavalyi „visszavonulása” ellenére maradna még egy évet a száguldó cirkuszban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: