DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Ferrari tehetsége a földön maradt

Kiváló teljesítményt nyújtott élete első Formula-1-es vezetése során Charles Leclerc, de tisztában van vele, hogy a száguldó cirkuszba vezető úton még jócskán haladnia kell. A csapat elégedett a fiatal pilótával.

Charles Leclerc 98 kört pakolt a Ferrariba a mogyoródi tesztelés első napján, az utolsó kifutása különösen kiválóra sikeredett. A 19 éves francia versenyző az utolsó körei egyikével kaparintotta meg a tesztnap első helyét a leggyorsabb kört autózva, ráadásul mindezt lágy gumin érte el, ami külön emeli ennek fényét.

Leclerc végig gyors tempót diktált, belül persze izgult élete eddig legfontosabb napján a fiatal tehetség. „Ferrarit vezetni sosem egy szokványos élmény. Olyan volt, mint amikor életemben először vezettem versenyautót. Óriási megtiszteltetésnek érzem, teljes szívemből köszönöm a Ferrarinak a lehetőséget” – kezdte visszaemlékezését Charles Leclerc.

Charles Leclerc jó benyomást tett az F1-ben is élete első tesztnapján


„Elégedett vagyok a munkával, amit végeztem és remélem a csapat is így van vele. Az SF70H vezetése fantasztikus érzés az F2-ből érkezve, minden tekintetben teljesen más világ. Életemben először vezettem széles gumikkal és idei aerodinamikával felszerelt Formula-1-es autót, hihetetlen érzés. A garázsban is sokat tanultam, a Ferrarinak vannak a világon a legjobb mérnökei, remekül együtt tudtam dolgozni velük” – folytatta elemzését a fiatal francia.

„Szép, hogy megfutottam a leggyorsabb kört, de egy tesztelésen ennek fontossága elég relatív. Egészen szuper hangulatban mehetek szabadságra, mielőtt a Formula-2-es szezon második felére összpontosítanék. Ebben a pillanatban az F1 még csak egy álom, sokat kell érte dolgoznom és azt is tudom, egyszerre mindig csak egyet lépni előre” – zárta nyilatkozatát reálisan nézve a világot Leclerc.

A második tesztnapon már Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen vette át a volánt a Hungaroringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: