DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Verstappen: Ez az egyik legnehezebb hétvégém

Folyamatosan szenved az autóval a Red Bull fiatal holland versenyzője az F1-es Magyar Nagydíjon, így összességében elégedett a szombati időmérő edzésen elért ötödik rajthelyével.

Pénteken még úgy nézett ki, hogy a Red Bull és elsősorban Daniel Ricciardo is komoly esélyes lehet a pole-pozícióra a Hungaroringen. Szombaton azonban már valamelyest helyreállt a világ rendje: az energiaitalosok a Ferrarik és a Mercedesek mögé szorultak, ráadásul házon belül nem az ausztrál, hanem Max Verstappen végzett előrébb. A holland ennek ellenére felemásan értékelt az ötödik rajthelyet követően:

„Egyszerűen nem tudtam tökéletesen munkára bírni az autót, folyamatosan alul- vagy túlkormányzott lett bizonyos helyeken” – panaszkodott a holland pilóta, akit a Motorsport.com szakoldal idéz. „Ma sokat változtattunk az autón, keményen dolgoztunk. Úgy érzem, eddig ez pályafutásom egyik legnehezebb hétvégéje az F1-ben. Örülök, hogy ezek után az ötödik vagyok.”

„Tegnap nagyon nem voltam elégedett az autóval, ezért örülök a helyezésemnek. Nagyon sokat szenvedtem a géppel pénteken, és a mai utolsó edzésen sem találtam a megfelelő egyensúlyt” – folytatta Verstappen. „Általában elég magabiztos vagyok az autóban, de eddig ezen a hétvégén nem éreztem magam jól benne. Az időmérőn azonban sikerült fordítanunk a dolgon: a Q1 és a Q2 kifejezetten jól sikerült, de tudtuk, hogy a Q3-ban már nehéz lesz négy-öt tizedet előre lépnünk, mert nem tudunk feljebb tekerni a motoron. Elégedett vagyok, de kár az utolsó menetemért, túlságosan túlkormányzott lett az autó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: