DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Forróságban továbbra is a Ferrari nyerő?

A Magyar Nagydíj időmérője bizonyította, hogy forró aszfalton továbbra is remekül muzsikál a Ferrari. Bottas szerint azonban más hibái között a Mercedes ezen is tudott javítani.

Szezon elején elfogadott tézis volt, hogy a Ferrari jobban muzsikál melegebb, a Mercedes hűvösebb körülmények között. A Magyar Nagydíj a szezon egyik szélsőséges hőmérsékleti értékét hozta, hiszen az időmérőn 56 Celsiust mértek az aszfalton, ráadásul holnap még ennél is melegebb várható. Az időmérőt követő sajtótájékoztatón fel is merült a kérdés, hogy ez mennyire kedvez a Ferrarinak.

„A kérdés jól össze is foglalja a helyzetet, nem is tudok sokat hozzátenni” – válaszolt Sebastian Vettel. „Ma melegebb volt, mint tegnap, és igen, azt hiszem, elég jól sikerült megbirkózni vele. Igazán elégedett voltam az autóval, az egyensúlya sokkal jobb volt a tegnapinál. Rendben kell lennie a dolgainknak, de a fő kihívás az lesz, hogy hosszabb ideig bírjunk jobb formában maradni, mint a többiek.”



Valtteri Bottas azonban úgy véli, hogy a Mercedes, amely számos 2017 eleji problémáját kiküszöbölte, már a melegben sem küszködik annyira: „Nem nevezném tökéletesnek, de úgy vélem, csapatként fejlődtünk ahhoz képest, amikor forróbb körülmények között szenvedtünk, és jobb irányba indultunk el. A holnapi nap ennek próbája lesz.”

Vettel egy másik tényezőre is felhívta a figyelmet: a pénteki második szabadedzés leállásai épp a mezőny versenyszimulációit szakították meg, szinte minden csapat hiányos adatokkal rendelkezik csak: „A holnap nagyrészt ismeretlen lesz, mert nem lettünk sokkal okosabbak tegnap. Nyerhettünk egy kis bepillantást, de a sok piros zászló miatt senki sem tudta megcsinálni, amit akart. Majd meglátjuk, hogyan működik, ami a tarsolyunkban van. Nyilván először a startra koncentrálunk, aztán onnan alakítjuk a versenyt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: