DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Alonso: A magyar drukkerek? Csodálatosak!

Mindennél többet jelent Fernando Alonsónak, a McLaren-Hondánál sínylődő kétszeres világbajnoknak az a tény, hogy rajongói a mostani, nehéz időkben is kitartanak mellette. A spanyol klasszis a formula.hu-nak áradozott a magyar szurkolókról, kiváltképp a lányokról!

Alonso 2006 óta vár arra, hogy újra világbajnoki címet nyerjen a Forma-1-ben, ám az eltelt több mint egy évtized alatt talán még soha nem volt távolabb a terve megvalósításától, mint jelenleg. A McLaren-Honda katasztrofálisan szerepel, a spanyol ennek ellenére mesés formában vezet, a rajongók pedig nagyra értékelik az erőfeszítéseit. A világ versenypályáin őt éltető lobogók tömkelege látható, a szurkolók pedig megőrülnek érte: a Hungaroringen például magyar szurkolók egy csoportja például egy gyönyörű, egyedi készítésű porcelántrófeát adott át a pilótának, amelyre azt írták, hogy „a legcsodálatosabb Forma-1-es pilótának!”



„Nagyon sokat jelentenek nekem a szurkolók” – mondta a spanyol klasszis a formula.hu-nak a Magyar Nagydíj időmérő edzése után. „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy karrierem során mindig elég népes szurkolótáborom volt. Emlékszem, hogy amikor a Ferrarinál versenyeztem, akármikor dobogóra álltam, mindig óriási ünneplésben volt részem, a szurkolók skandálták a nevemet. Most, ebben a nehéz időszakban úgy érzem, hogy soha nem volt még részem olyan mértékű szurkolásban és biztatásban, mint amit manapság kapok a rajongóktól. Szerintem ők is érzik, hogy erre van a legnagyobb szükség, ha azt akarjuk, hogy újra versenyképesek legyünk.”

Alonso külön kitért a magyar szurkolókra: „Mindig, mindenütt sokan vannak mellettem, de itt, Magyarországon tényleg sokan követnek bennünket. Már a repülőtéren várnak bennünket, ott vannak a hotelnál, kijönnek a pályára is. Örvendetes, hogy a többségük lány, így ez a futam tényleg fantasztikus!” – fogalmazott fülig érő mosollyal a spanyol, aki a 8. pozícióban zárta a Magyar Nagydíj időmérő edzését, a futamon pedig a 7. helyről rajtolhat a Renault-s Nico Hülkenberg rajtbüntetésének köszönhetően. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: