DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Nehéz előzni a Ringen, Alonso már dörzsöli a tenyerét

A magyar pálya sajátossága miatt véli úgy a születésnapos spanyol, hogy a McLaren jó eséllyel meg tudja tartani szezonja legjobb rajteredményét, a 7-8. pozíciót a futamon is.

Fernando Alonso várakozásainak megfelelően a McLaren-Honda remekül szerepel a Hungaroringen, ahol kevésbé számít a motorerő: talán még túl is szárnyalták az elképzeléseket azzal, hogy a Renault-val végig harcban álltak a negyedik legjobb csapat címéért. És bár végül Nico Hülkenberg végzett előrébb, öthelyes büntetése miatt Alonso és Stoffel Vandoorne indulnak a 7-8. rajtkockából. A pilóták bíznak benne, hogy sikerül megtartani a pozíciókat – ez már óriási eredmény lenne a világbajnokságban két ponttal rendelkező csapattól.

„Eddig pozitív hétvége volt ez számunkra csapatként. Tudtuk, hogy a három topcsapat effektíve elérhetetlen lesz, ezért a hetedik és nyolcadik pozícióért való harc a maximális cél volt ma. És láss csodát, innen fogunk elrajtolni holnap” – értékelt a McLaren sajtóközleményében Fernando Alonso, aki 36. születésnapján szezonja legjobb rajthelyével lepte meg magát.



„Szombaton nem lehet pontot szerezni, így abban bízunk, hogy ezeket a pozíciókat a versenyen jó egységekre alakítjuk át. Nagy szükség van rájuk jelenleg a csapatban. A teljesítményt illetően a versenytempónak is rendben kell lennie. Ezen a pályán nehéz előzni, a gumik stabilak, lassan kopnak el, ezért azt hiszem, ha jól rajtolunk, megvan az esélyünk tartani a pozíciónkat. Ezzel a tervvel vágunk neki holnapnak” – fejtette ki Alonso, hogy a Hungaroring sokat átkozott jellegzetességét akarja saját hasznára fordítani.

„Szinte mindent kihoztunk ma az autóból” – értékelt a mögüle startoló Vandoorne is. „Erősnek tűntünk a hétvége kezdete óta, ezért jó volt, hogy mindkét autóval Q3-ba kerültünk, és a kvalifikációban is folytattuk az erős tempót. Az autóm jól működött, különösen a kanyarokban. A legfontosabb azonban a verseny, amely holnap lesz. Remélem, sikerül mindkét autót pontszerző helyre vinni. A tempónk végig a legjobb tíz között volt, így jó kilátásaink vannak.”

A McLaren nem először jut idén mindkét autóval Q3-ba, Monacóban is sikerült ez az eredmény. Ott azonban egyik versenygép sem indult a rajtrács első öt sorából, Vandoorne-t hátrasorolták, Jenson Button pedig motorcseréje után a bokszutcából kezdett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: