DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Hamilton építi az F1-es örökségét - a történelem egyik legjobbja?

Toto Wolff szerint a háromszoros F1-es világbajnok sorra dönti meg a rekordokat és több, tökéleteshez közeli teljesítménye is volt idén - ő a sportág történetének egyik legjobbja.

A Magyar Nagydíj előtt egyetlen ponttal vezet Sebastian Vettel Lewis Hamilton előtt, míg a Mercedes már ötvenöt egységgel előzi meg a Ferrarit a gyártók versenyében - egyre jobban fest a helyzet a címvédő szempontjából. Sebastian Vettel szerint viszont nincs semmi probléma Maranellóban és Toto Wolff is úgy látja, hogy teljesen kiegyensúlyozott a küzdelem. 

"Elérkeztünk a bajnokság feléhez és meglehetősen kiegyenlített a táblázat. Láthatjuk, hogy van némi előnyünk a gyártóknál és egy kis hátrányunk a pilótáknál, de mivel féltávnál nem osztanak semmilyen díjat, így ennek nincs is még jelentősége. A pontok miatt majd csak később kell aggódnunk" - magyarázta a Mercedes motorsport-igazgatója.

Wolff azt is hozzátette, hogy bár remek hétvégét zártak Silverstone-ban, Magyarországon fordulhat a kocka és kőkemény visszavágásra számítanak a Ferraritól - erre készülnek és szeretnék most is a lehető legjobban elvégezni a feladatukat. Ezt követően rátért pilótáik teljesítményére: különösen Lewis Hamiltont méltatta.

hamilton-silverstone-2017



"Lewisnak voltak már szinte tökéletes teljesítményei idén, Kínában, Kanadában és legutóbb Silverstone-ban is. Az, hogy a saját közönsége előtt nyerni tudott, feltöltötte érzelmileg és biztos vagyok benne, hogy ezt az energiát hozza magával most is. Ahogy majdnem minden hétvégén láthatjuk, megdönt vagy beállít egy-egy történelmi F1-es rekordot és folyamatosan építi a sportág valaha volt egyik legnagyobb pilótájának örökségét" - mondta a háromszoros világbajnokról.

"Valtteri is hozza a munkamorálját, a küzdeni akarását és a nagyszerű tehetségét. Teljesítette a csapatváltással járó kihívásokat és már kezdjük látni a benne rejlő potenciált. Úgy érzem, hogy minden hétvégével egyre jobb lesz és már most is komplettebb pilóta, mint a szezon elején volt. Alig várom, hogy lássam, hogyan fejlődik az év végéig."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: