DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Wolff: A végén minden ki fog egyenlítődni

Amíg az elmúlt hetekben Lewis Hamiltont, vasárnap Sebastian Vettelt sújtotta balszerencse - a Mercedes F1-es főnöke szerint a sors igazságot szolgáltatott a Ferrari defektjével.

Meglazuló fejvédő Bakuban, váltócsere Spielbergben - az elmúlt két verseny nem Lewis Hamilton szájíze szerint alakult, Silverstone-ban azonban ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel vágott vissza mindenkinek. A brit pilóta nagy fölénnyel szerezte meg a pole-t szombaton, a versenyen pedig egy pillanatig sem forgott kockán a győzelme. Sebastian Vettel a vártnál gyengébb hétvégét teljesített, melyet megkoronázott futam végi defektje, így csak egy pont az előnye Hamiltonnal szemben a Magyar Nagydíjra készülve.



„Sok balszerencse történt a Ferrarinál, a szerencse a mi oldalunkra állt” - summázta véleményét Toto Wolff a Sky Sports kamerái előtt. „Remek teljesítményt nyújtottunk, és voltak szerencsétlen pillanataink is, például a fejvédővel, de összességében úgy vélem, a végén minden kiegyenlítődik majd. Lewis figyelmeztetett minket a hólyagosodásra, nagyon szokatlan, hogy ez három autónál is végzetesnek bizonyult.

„Minden egyes apró teljesítménymorzsát szeretnél kisajtolni az autóból, és néha ez történik. Valtteri tudta, hogy milyen gumihőmérséklet elérése a cél, és ezt még akkor sem lépte át, amikor látta Sebastiant. Szerencse, vagy intelligencia, mindkettőnek van szerepe az ilyen helyzetekben. Ki kell sajtolni a teljesítményt, de talán nem olyan módon, ahogyan az a múltban néhányszor előfordult velünk” - tette hozzá az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: