DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Nem baj, hogy Lewis nem jött

A finn F1-es pilóta szerint nem gond, hogy Hamilton nem vett részt a londoni parádén, de ő maga örül neki, hogy ott lehetett, mert nagyon élvezte.

Nagy port kavart, hogy Lewis Hamilton egyedül F1-es pilótaként kihagyta a londoni parádét, ki is kezdte őt a brit média - a Mercedes pilótája reagált a kialakult helyzetre, szerinte nem történt semmi különös, csak készült a hétvégére. A sajtótájékoztatón aztán csapattársát, Valtteri Bottast is megkérdezték erről.

 bottas-hamilton-mercedes-monaco



"Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy mely eseményeken vesz részt és melyeken nem, de én nem igazán tudok erre válaszolni" - vágott bele a finn futamgyőztes. "Nem igazán ismerem az időbeosztását. Szóval számomra ez rendben van és bár csak én voltam jelen a csapattól, nagyon élveztem a parádét, örülök, hogy ott lehettem".

Bottastól azt is megkérdezték, hogy hol látna legszívesebben hasonló parádét és természetesen szülővárosát, a finn Nastolát mondta, majd szóba került Silverstone kilépése és az esetleges Londoni Nagydíj is. "Nagyon szomorú lennék, ha nem versenyezhetnénk itt, mert ezt a pályát mindenki szereti és személy szerint úgy gondolom, hogy az egyik legjobb helyszín a szurkolók számára is. Itt különleges az atmoszféra és az F1-nek kell a Brit Nagydíj a történelem miatt és azért, mert a legtöbb csapat itt van. Ha viszont nem lehet Silverstone-ban, akkor remélhetőleg lehet például Londonban."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: