DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Mercedes: Bottas futamról futamra erősebb

Toto Wolff, a címvédő alakulat csapatfőnöke mondta el véleményét Valtteri Bottas eddigi teljesítményéről. Az osztrák szakember a Brit Nagydíjjal kapcsolatos elvárásairól is beszélt.

Egyre többen beszélnek arról, hogy Fernando Alonso nem kell a Mercedesnek, amit nemrégiben Niki Lauda erősített meg. Valtteri Bottas idén Ausztriában már a második győzelmét aratta, és pontok tekintetében sincs elmaradva Lewis Hamiltontól. Ennek fényében a Mercedesnek nem lehetne oka leváltani a finn pilótát a szezon végén.

Wolff Bottas magasztalásával kezdte mondandóját: „Valtteri minden versenyen egyre erősebbé válik. A bakui remek visszajövetele után remekül végezte a munkáját és megérdemelte az Ausztriában aratott győzelmet.”

„Tudta, hogy pole-pozícióra van szükségünk a győzelemhez, két lábbal a földön maradt, élete rajtját produkálta, és nyert. Lépésről lépésre érte el ezt a sikert, a koncentrációja alatt tartotta a dolgokat, és az eredmények magukért beszélnek” - folytatta a finn sikereit ecsetelve az osztrák.

 bottas-gyozelem-spielberg-2017



A Mercedes a Brit Nagydíjon is jól szeretne szerepelni: „A csapat szemszögéből Silverstone-ba egy befejezetlen történettel érkezünk - itt is nyerni akarunk, és szükségünk van rá, hogy a dolgokat továbbra is rendben tartsuk, annak ellenére, hogy győzni tudtunk Ausztriában.”

Wolff a következőkön javítana a további versenyhétvégéken: „Bakuban és Spielbergben is elszórtunk pontokat az autóval adódó problémák miatt, ami nem a versenyzőinken múlott. Biztosítanunk kell, hogy Silverstone-ban ez ne történhessen meg ismét.”

„Silverstone egy olyan pálya, ami reményeink szerint fekszik az autónknak. Ez egy nagyon más aszfaltcsík a hagyományos versenypályáknál, mivel sok a gyors kanyar, ahol nagy hangsúlyt kell fektetni az aerodinamika hatékonyságára” - tekintett egy kicsit előre a Mercedes csapatfőnöke. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: