DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hiányzik a tisztelet a fiatal F1-es pilótákból

Felipe Massa az Osztrák Nagydíjon tapasztaltak után érdekes példával támasztotta alá, hogy a fiatal versenyzőkben kevesebb a tisztelet társaik felé, mint az idősebbekben.

A pályán mutatott viselkedés mindig is közkedvelt téma volt a Forma-1-ben: a nézők rajonganak azokért, akik nem félnek olyan manőverek véghezvitelétől, melyeket mások nem próbálnak meg, istenítik azokat a pilótákat, akik félelmet nem ismerve gázolnak át a mezőnyön. Persze minden kényes helyzetben egy dolognak a helyén kell lennie az össze versenyzőnél: a tiszteletnek, amely megszabja a kemény, de sportszerű küzdelem határait.



Az Osztrák Nagydíjon kilencedik helyen záró Felipe Massa azonban úgy véli, hogy manapság nem mindenki rendelkezik ezzel a tulajdonsággal: „A Red Bull Ring nagyon rövid, a verseny utolsó szakaszában pedig az éllovasok mögém kerültek” - írta Motorsport.com-on megjelenő cikkében a brazil. „Amikor ilyen helyzetbe csöppensz, szerintem nagyon fontos a tisztelet, én pedig mindig így próbáltam viselkedni azokkal szemben, akik valamilyen nagyon fontos dologért harcoltak.”

„De nem mindenki csinálja így. A rajt előtti parádén beszélgettem Fernando Alonsóval, és azt mondta nekem, hogy az IndyCarban sokkal erősebb a csapatszellem a pilóták között. Talán ennek az a motivációja, hogy nagyobb veszélynek vannak kitéve, amikor pályára lépnek, de szerintem pusztán tisztelet kérdése az egész - és úgy látom, hogy néhány pilóta az új generációból híján van ennek. Persze vannak nyilvánvaló kivételek, és szerintem nem véletlen, hogy sem Alonso, sem pedig Kimi Raikkönen nem rendelkezik büntetőponttal, nekem is csak kettő van azért, mert tavaly átvágtam a bokszutcába vezető záróvonalat Brazíliában” - tette hozzá a Williams versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: