DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Nagy az öröm a Williamsnél

A szombati szenvedés után a grove-i F1-es alakulat mindkét pilótája bejutott az első tízbe - jelen körülmények között a kettős pontszerzés is győzelemmel ér fel számukra.

Három évvel ezelőtt első rajtsorból indulhatott a Williams Spielbergben, 2017-es kvalifikációs teljesítményüket pedig legszívesebben akkor elfelejtették volna, amikor pilótáik átszelték a célvonalat szombaton. Felipe Massa ugyanis a 17., Lance Stroll pedig a 18. helyre kvalifikált, csapat pedig az „innen szép nyerni”-elv alapján csakis abban reménykedett, hogy a körülmények megfelelő alakulása alapján (eső, kiesések), valahogyan sikerül előrebogarászniuk magukat.

Ez olyannyira sikerült, hogy mindketten 7-7 pozíciót léptek előre az Osztrák Nagydíj első körében, részben a Kvjat-Alonso-Verstappen ütközésnek köszönhetően. Helyezéseiket sikerült megőrizniük a leintésig, sőt, Carlos Sainz kieséséből hasznot húzva még előre is léphettek, három pontot szállítva a negyven éves alakulat konyhájára. „A kilencedik hely nem érdemel ünneplést, de a 17. helyről indulva fantasztikus versenyem volt” - nyilatkozta Felipe Massa.”



„Nagyszerűen rajtoltam, ki tudtam kerülni az első kanyarban történteket. Előzni is tudtam, remek első kört teljesítve az időmérőhöz képest, amelyre választ kell találnunk. Nem szabad ugyanis megismétlődnie, hogy ilyen pozícióból kelljen rajtolnunk. A verseny végén kicsit csalódást okozott, hogy nem tudtam megelőzni Ocont, de a gyors kanyarokban folyamatosan veszítettem a tapadásból mögötte, az egyenesben pedig komoly sebessége volt. Összességében örülök a verseny alakulásának, és annak, hogy mindkét autónk pontot tudott szerezni” - nyilatkozta a brazil.

„Ez is megmutatta, hogy a versenyen minden megtörténhet, és a történet nem ér véget szombaton” - kezdte nyilatkozatát a 10. helyen záró Lance Stroll. „Nagyon pozitív érzéseim vannak, hiszen a 18. helyről indultam, és a 10. pozícióban zártam, újabb pontot gyűjtve. Nem volt könnyű versenyem, noha a rajt remekül sikerült, és előre tudtam lépni néhány pozíciót. Már akkor tudtam, hogy jó helyzetben vagyunk, így csak koncentrálnom kellett, hogy vigyázzak a fékekre és az abroncsokra a verseny végéig.”

„Először Magnussen helyezett rám nyomást, majd a verseny végén Palmer, de csak védekeznem kellett, hiszen tudtam, hogy itt nagyon nehéz az előzés. A következő versenyre megoldást kell találnunk arra, hogy mi történt az időmérő edzésen. Most Silverstone jön, a csapat hazai pályája, ezért már nagyon várom” - tette hozzá a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: