DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ocon szerint rossz volt a stratégia

Esteban Ocon úgy véli, stratégiai hibát vétettek a kerékcsere időzítésével és ez majdnem egy helyezésébe került Massával szemben.

A Force India ismét visszatért a kettős pontszerzés útjára, Sergio Perez a hetedik, Esteban Ocon közvetlenül mögötte a nyolcadik helyen végzett. Ez azonban egyáltalán nem volt sétagalopp, pénteken még nagyon gyengén teljesítettek mindketten, szombatra azonban megtalálták a megfelelő beállításokat. A versenyen alkalmazott bokszstratégia viszont nem volt a legjobb.

A fiatal francia pilóta a futam elején árnyékként követte csapattársát, Sergio Perezt, a kiállás rossz időzítése miatt azonban Felipe Massa hatósugarába került és végül kevesebb, mint egy másodperc döntött csak Ocon javára. A Force India félig újonc pilótája így is elégedett a megszerzett pontokkal.

Esteban Ocon négy ponttal lett gazdagabb


„Nagyon elégedett vagyok a pontszerzéssel, erős futam volt a csapat számára. Jól rajtoltam, de a hármas kanyarban kívülről kerültem Hamilton mögé, kicsit kiszorítva, így nem volt esélyem támadni, vissza kellett vennem. Onnantól hosszú ideig csak nyomni kellett az ultralággyal egészen a kerékcseréig” – kezdte elemzését Ocon.

„A stratégiával viszont szerintem rossz lóra tettünk, mert rengeteg időt vesztettünk Massával szemben a kerékcserém után, meg kell néznünk, mit rontottunk el, hogy lehetett volna jobb. A hétvége során mutatott fejlődésünk azonban remek volt, a kemény munka eredménye. Jó pontokkal távozni úgy, hogy nem minden ment tökéletesen. Csapatként mutattuk meg erősségünket” – tette hozzá a francia pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: