DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

Kvyat is elmondta véleményét a rajtbalesetről

Az orosz F1-es pilóta a rajtnál két kollégája versenyének is véget vetett: túl késői fékezését Fernando Alonso és Max Verstappen bánta, ő azonban továbbment, és három körös hátrányban fejezte be a futamot.

Egy évvel a Szocsiban történtek után megszépültek az emlékek, ugyanis Danyiil Kvjat egy torpedóval díszített sisakban állt rajthoz hazai versenyén, április legvégén. Nos, ha az orosz eddig sem tudta lemosni magáról a Torpedó-becenevet, ezután még úgy sem fogja, a spielbergi rajtnál ugyanis két riválisát is kigolyózta a versenyből. Fernando Alonso és Max Verstappen bánhatta hibáját, melyért Kvjat áthajtásos büntetést kapott - nem is tudott feljebb zárkózni az utolsó helyről, ráadásul három körös hátrányban zárta a megmérettetést.



„Nem ilyen versenyt reméltünk” - kezdte nyilatkozatát szomorúan az orosz. „Ami a rajtot illeti, jól kaptam el, még akkor is, ha hirtelen ki kellett kerülnöm a csapattársamat. Ezt követően nem igazán láttam, hogy mi történik körülöttem. Úgy vélem, Verstappennek is problémája volt, Alonso pedig arra reagált. Ő látta, én nem, ezért visszavett, én pedig elveszítettem minden kapaszkodómat. Mindent megpróbáltam, de sajnos nem tudtam elkerülni az ütközést. Nagyon csalódott vagyok, és biztos a többiek is, de ilyenek minden pilótával megtörténnek.”

Kvyat csapattársa, Carlos Sainz műszaki probléma miatt feladni kényszerült pontszerzéssel kecsegtető versenyét. „Micsoda szégyen! Már akkor motorhibám volt, amikor elrajtolt a verseny, az első tíz körben folyamatosan kihagyott, ami azt jelentette, hogy a kilencedikről a tizenhatodik helyig csúsztam vissza. Aztán tizenöt körön keresztül a kapcsolókkal játszottam, annak érdekében, hogy működésre bírjam az autót. Ez sajnos nem történt meg, és aztán hiába nyertem vissza valamit a tempómból, ki kellett állnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: