DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ocont okolja a Force India az ütközésért

Kanadában és Azerbajdzsánban új csapaton belüli rivalizálás kezdett kialakulni Perez és Ocon között. A vezetőség szerint viszont nincs feszültség, Ocon tapasztalatlansága a hibás a bakui ütközésért.

Az elmúlt két versenyen pilótáik miatt bukott konstruktőri pontokat a bajnoki negyedik Force India: Kanadában Esteban Ocon dühöngött amiatt, hogy az érzése szerint lassabb Sergio Perez nem engedte el őt. Bakuban aztán a második újraindításnál ütközött össze a két versenyző, akik nem hagytak helyet egymásnak a pályán.

„Nem hiszem, hogy Kanadában bajban lettünk volna, ott nem volt semmi a versenyzőkkel. Bakuban azonban egyértelműen volt, azt hiszem, Estebannak több tapasztalatra van szüksége” – mondta Otmar Szafnauer műveleti igazgató. „Fiatal pilóta, aki még nem vett részt sok futamon. Az ilyen eseményekből kell tanulnia. És kell még mit tanulnia. Hülkenberg, akinek a helyére jött, 110-120 versenyen indult, Esteban kevesebb mint 20-on.”



A román vezető nem vélekedik úgy, hogy viszály alakulna a két pilóta között, ami Perezt is agresszívabbá teszi. „Nem viselkedik másképp, mint amikor Hülkenberggel volt itt. Ő egy nagyszerű versenyző, és minél jobban hajtja őt Esteban, annál magasabbra emeli a saját szintjét. Erősödni fog. Esteban nagyon profi, könnyű vele kijönni, jó a kapcsolat kettőjük között. Csak arról kell tennünk, hogy nem mennek egymásnak, ilyen egyszerű. Magam is versenyeztem, és tudom, hogy ha az autóban ülsz, az ilyenek normálisnak számítanak. Senkit nem akarsz elengedni, ha pedig ilyen történik, az feltüzel” – magyarázta, mi zajlik a pilóták fejében.

A Force India elbeszélgetett versenyzőivel, de a szabad harc mellett döntött: a Kanadában és Azerbajdzsánban elbukott potenciális dobogós helyek ellenére nem fognak csapatutasítást alkalmazni a fegyelem érdekében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: