DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Renault: Nagy fejlesztések jöhetnek

A francia gárdánál pozitív a hangulat a bakui teljesítményt látva, de úgy gondolják, hogy még mindig van min javítani, és a szezon második felében ez fog lebegni a szemük előtt.

Max Verstappen autója ugyan megállt Bakuban, de a Red Bull másik versenyzője, Daniel Ricciardo meg tudta nyerni az Azerbajdzsáni Nagydíjat. Az energiaitalos alakulat a francia gyár motorjának köszönhetően közelebb került a két élcsapathoz, ami az edzéseken is megmutatkozott.

Remi Taffin pozitív hangnemben kezdte nyilatkozatát a fentiek miatt: „A megbízhatóságon dolgozunk, ami visszavetett minket vagy két hónappal, és ezt nyilván nem így terveztük. De most legalább profitálni fogunk belőle, és Bakuban is többet tudtunk kihozni a motorból, ami remek dolog egy ilyen típusú pályán.”

 renault-fejlodes-2017-taffin



A francia gárda technikai igazgatója szerint még tovább javulhat a motor a továbbiakban: „A szezon második felében arra fogunk figyelni, hogy a megbízhatóságot a megfelelő szintre hozzuk, és az erőforrás erején is folyamatosan javítsunk. Ez több lóerőt és több elektronikus energiát fog jelenteni, amivel majd gazdálkodhatunk.”

„Meglátjuk, hogy olyan fejlesztéseket tudunk-e hozni, amelyek beválnak, avagy sem. Van új üzemanyagunk és kenőolajunk, és ha vannak új alkatrészeink, természetesen azokat is be fogjuk vezetni. Ezek mind a segítségünkre lehetnek” - folytatta a pozitívumokkal a francia.

Taffin szerint a jövő évi erőforrás fejlesztése is könnyebb lehet a következők miatt: „Még mindig követjük a tervünket, de azon is vagyunk, hogy a következő évi motor is tökéletes legyen. Mivel az idei erőforrás nagyon hasonló a jövő évihez, könnyebb lesz a 2018-as konstrukció fejlesztése.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: