DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

Grosjean: Ez az én hibám, nem a fékeké

Baku után átgondolta a dolgokat a francia és úgy döntött, hogy neki kell változtatnia, mert a fékekkel nem tud mit kezdeni - a stílusán, technikáján kell módosítania.

Romain Grosjean gyakorlatilag azóta panaszkodik a Haas fékjeire, amióta a csapathoz igazolt, másfél éve hallgatjuk őt folyamatosan ezzel kapcsolatban és rendszeresen (hétvégente többször) látjuk, amint kicsúszik, elrontja a féktávokat. A francia most azonban azt mondta, hogy neki is fejlődnie kell a dolog kezelésében.

"Nem akarok már a fékekről beszélni többet. Egyszerűen csak jobbnak kell lennem ezekben a helyzetekben és fejlődnöm kell. Vannak dolgok a háttérben, de nem hibáztatok senkit" - magyarázta Grosjean, akit Bakuban rendszeresen, minden etapban megvert csapattársa, Kevin Magnussen. A dánnak egyébként sincsenek gondjai a fékekkel, alig-alig panaszkodik rájuk.

grosjean-haas-baku-2017



"A fékérzet egészen szörnyű volt az egész hétvége során, de Kevin ugyanezt kapta és ő tudott vele vezetni, ezért mondom azt, hogy senkit nem akarok hibáztatni. A Formula Renault-s időszakom óta erősségem a fékezés, de amikor a dolgok nem úgy működnek, ahogy akarom, akkor a legnagyobb gyengeségemml válik. Ha nem jó, akkor elveszek, ezt már tudom, ezen dolgozom és biztos, hogy lehetek jobb" - beszélt a helyzetről a francia.

Grosjean szerint egyébként változtatnia kell a technikáján és kell "B-terv" arra az esetre, ha nem tud későn, keményen fékezni és ezzel befordítani az autót - tehát az egész stílusán finomítania kell, hogy az illeszkedjen az autóhoz. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: