DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A botrány jót tett az F1-nek?

Rengeteg véleményt olvashattunk már Sebastian Vettel és Lewis Hamilton ütközéséről, de a mostani az egyik legkülönlegesebb: a két pilóta egyik versenytársa szerint ez a botrány jó hatással van a sportra.

Stoffel Vandoorne úgy véli, hogy a Sebastian Vettel és Lewis Hamilton közötti botrány kifejezetten jó hatással van a Formula–1-re, mivel ez ismét felszínre hozott olyan érzelmeket, melyeket régen nem láthattunk. A hatalmas visszhangot kiváltó eset kapcsán a belga versenyző ezt írta a Motorsport.com weboldalon:

„Egyértelmű, hogy rengeteg különböző vélemény látott napvilágot arról, ami történt. Szerintem mindig nehéz kizárólag az on-board felvételek alapján megítélni a dolgokat, mindenesetre Seb nagyon furcsán reagált. A pillanat hevében, amikor a győzelemért harcolsz, az érzelmek kissé eluralkodhatnak rajtad.”

vettel-hamilton-crash



„A nagyobb képet nézve, azt tekintve, hogy ez egyáltalán milyen hatással van az F1-re, szerintem ez a botrány egy pozitív dolog, hiszen ez a nagy rivalizálás és nagy harc a bajnokságért pontosan az, amit a rajongók és a közönség látni akarnak. Nem azt mondom, hogy amit Seb tett, az jó volt, vagy rossz, de a sportág számára mindenképpen jó, hogy ilyen érzelmeket láthatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: