DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ecclestone-t sokkolta, hogy leváltották

A 86 éves üzletember még most is nehezen tudja megemészteni, hogy januárban eltávolították az F1 vezetői posztjáról, ahogyan megosztotta azt is, visszatérne-e a sportág élére.

Amikor a Liberty Media ősszel megjelent a Forma-1-ben, sejteni lehetett, hogy a sportág kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone nem húzza sokáig vezetői pozícióban. Az új többségi tulajdonos azt tervezte, hogy még három évig számítanak a brit szolgálataira, éppen ezért némileg meglepő volt, amikor januárban bejelentették, hogy egy vadonatúj, háromfős menedzsmenttel képzelik el az F1 irányítását a jövőben, ahol Chase Carey a vezérigazgató, Ross Brawn a sportszakmai, Sean Bratches pedig a kereskedelmi ügyekért felelős ügyvezető pozícióját tölti be.



Nem túlzás azt állítani, hogy Ecclestone szemét valósággal kiszúrták a neki felajánlott „tiszteletbeli elnöki” pozícióval, ami nagyjából semmilyen hatalmat nem jelent, pusztán jelképes titulusról van szó. Ennek ellenére az üzletember folyamatosan jelen van a versenyeken, most pedig bevallotta, hogy kissé szíven ütötte a januári leváltás. „Kihajítottak, más pedig jobb munkát végez” – idézte a némi szarkazmussal a hangjában nyilatkozó Ecclestone-t a Crash.net. „Biztos vagyok benne, ha visszamennék, sem tudnék olyan jó munkát végezni, mint ők. Ezért nem is fogok visszatérni.”

„Amikor összeállítottak mindent, felajánlották, hogy maradjak még három évig, ezért sokkolt, amikor azt kérték, hogy távozzak. Az a személy, aki jelenleg azt csinálja, amit én korábban, kért meg, hogy távozzak, mert ő akarta azt a pozíciót. Erre azt válaszoltam neki, hogy rendben, megvetted az autót, szóval vezetheted is” – mondta brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: