DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Közös autóbemutató jöhet 2018-ban

Sajtóhírek szerint merész újítással készül a következő évre az F1 többségi tulajdonosa, a Liberty Media: az amerikaiak nagyszabású show keretében mutatnák be az összes 2018-as autót a közönségnek.

A kilencvenes és kétezres években megszokott volt, hogy a Forma-1-es csapatok komoly ünnepséget szerveznek autóik bemutatója köré, amely néhol visszaütött, lévén a látványos show-kat több esetben is csúnya leégés követte a versenypályán.

Erre az évtizedre azonban új trend kezdett hódítani a költségcsökkentés jegyében: az alakulatok vagy online közreadott videók és képek formájában tárják a világ elé aktuális modelljeiket, vagy az előszezon első teszthelyszínén egyszerűen kitolják a garázsok elé őket, majd megkezdik az előírt munkát.



Persze néhány csapat igyekszik megőrizni a tradíciókat, idén például a Renault volt az, amely Párizsban külön erre a célra szervezett eseményen mutatta be a sajtónak és partnereinek idei kihívóját, az R.S.17-est.

Nos, 2018 újabb változást hozhat az autóbemutatók történetében: a Liberty Media azt tervezi, hogy az új gépeket és pilótáikat egyszerre tárja a sajtó és a közönség elé, méghozzá egy hatalmas show keretein belül.

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint minderre Barcelonában kerülhet sor, ám feltehetőleg nem a versenypályán, hanem a város szívében, hogy minél több ember tudjon közel férkőzni a sztárokhoz és vadonatúj modelljeikhez. A belépés várhatóan ingyenes lesz, amely egy újabb lépést jelent a szurkolóbarát Forma-1 felé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: