Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 8. szombat
F1

Mennyit gyorsult az F1 Bakuban?

Egész szezonon át tartó köridőtanulmányunkban elérkeztünk az egyetlen olyan pályához, amelynél tavalyi újoncként nem áll rendelkezésünkre minden szükséges adat - a főbb következtetéseket azért így is levonhatjuk.

baku-f1Az idei versenyhétvégéken megfutott köridőket sorozatunkban elsősorban mindig a szabályalkotók számára referenciaként szolgáló 2015-ös eredményekhez mérjük, ám Baku utcai pályája 2016-ban mutatkozott be a naptárban, így ennél korábbi adatokat nem vizsgálhatunk.

Így persze csakis az egy évvel korábbihoz hasonlíthatjuk a köridők változását, a hétvége legjobbja pedig közel két másodpercet javult tavalyhoz képest, így nem túl váratlanul Baku is beállt az idéntől új körrekorddal büszkélkedő pályák sorába. Az azért elmondható, hogy a 2016-hoz való viszonyításban elég szemrevaló ez az 1,981 másodpercnyi gyorsulás, ennél nagyobb javulást eddig csak az aero-pályának számító Sanghajban és Barcelonában, valamint a szintén viszonylag újnak mondható Szocsiban jegyezhettünk fel egy év alatt.

 

A bakui pálya legjobb F1-es köridői 2016-ban és 2017-ben:

08 azelaps

Gyorsulás 2015-höz képest: -

Ennyivel javult a korábbi körrekord: 1,981 másodperc

A korábbi körrekordnál gyorsabb pilóták száma: 9

Megdőlt körrekordok a szezonban: 8/8

 

A sorozat korábbi részei ide kattintva elérhetők 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?