DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Eszem ágában sincs visszavonulni

Lewis Hamilton az elmúlt napokban egy nyilatkozatban félreérthetően fogalmazott, így máris a visszavonulásáról spekuláltak. A brit versenyző azonban kijelentette, hogy jelenleg meg sem fordul a fejében a távozás.

Az Auto c. magazinnak adott interjújában egy félmondatban úgy fogalmazott Hamilton, hogy akár az év végén egyszer csak úgy gondolhatja, hogy visszavonul, ahogy Rosberg tette 2016 végén. Lewis Hamiltonnak jelenleg azonban egyáltalán nincs ilyen szándéka, így igyekezett gyorsan rövidre zárni a témát.

„Nem, ilyenre nem gondolok, nem szállok ki. Ez nem az a helyzet, amikor mozdulnom kellene. Szerintem sok sportoló és sportolónő álma, hogy a csúcsra jusson, de az is elmondható, hogy sokan akkor hagyják abba, amikor még nem indokolt, nem szorítja őket az idő. Én nem döntöttem úgy, hogy kiszállok, mivel véleményem szerint az én időm még nem járt le” – tette világossá álláspontját Lewis Hamilton.

Hamilton csúcsformában, nincs szándéka visszavonulni


„Elég sok minden van a bakancslistámon, csomó mindent kipipálhatnék abból, amit szeretnék elérni vagy látni, de aztán visszatekintenék és azt gondolnám, nem Formula-1-es autóban versenyzek. Rengeteg fontos dolog van a világon, de azért van egy fontossági sorrend, csak Isten tudja, mikor minek van itt az ideje. Nagyon nagyon szerencsés vagyok, hogy itt lehetek, csodálatos csapat vesz körbe. Nagyszerű főnököm van, aki engedi számomra, hogy más szenvedélyeimnek is hódolhassak, ez tart engem igazán a csúcson” – dicsérte a Mercedes főnökeit a háromszoros világbajnok.

Lewis Hamilton 2015 májusában egy nagyjából 100 millió fontos szerzést írt alá a Mercedesszel, ami a 2018-as szezon végéig érvényes. Formáját látva semmi jel nem utal arra, hogy Hamiltonnak a távozással kellene foglalkoznia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: