DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„A McLaren már csak a nevében a régi”

Tovább folytatódik a McLaren-Honda vesszőfutása, az utóbbi évek legmélyebb válságát élik meg. A csapathoz közelálló egykori versenyzőjük szerint az istállóra rá sem lehet ismerni már.

Fernando Alonso honfitársa, Pedro de la Rosa nagyon jól ismeri spanyol kollégáját. De la Rosa versenyzett az Arrows, a Jaguar, a McLaren, a BMW és a HRT színeiben, ráadásul összehasonlítási alapja is van, mivel a Ferrarinál tesztpilótai szerepkört is betöltött abban az időszakban, amikor a kétszeres világbajnok is ott versenyzett.

De la Rosa szerint Alonso lehetőségei 2018-ra erősen korlátozottak és nem hiszi, hogy a maranellói istállóhoz visszatérhet azok után, milyen keserű szájízzel váltak el egymástól 2014 végén. „Amit megéltem akkor, egyértelmű volt, hogy mennie kellett” – erősítette meg a feltevést De la Rosa.

A Honda érkezésével erős lett a változás szele


„Nem tudom, hogy ha lenne lehetőség rá, akkor opció-e Fernando számára a Ferrari. Szerintem erre még korai gondolni, de úgy látom, hogy még mindig a McLaren-Honda projektre összpontosít” – nyilvánította ki véleményét az egykori F1-es pilóta.

De la Rosa szerint régebbi csapata, a McLaren a korábbi időkből már szinte csak a nevét őrizte meg, akkora változások zajlottak. „Nem ismerem a jelenlegi McLarent túlzottan. Még mindig vannak ott barátaim, de a korábban ott dolgozók 80%-a azóta a Mercedesnél, a Red Bullnál, vagy a Ferrarinál van. Szinte csak a név maradt azonos” – ismertette a helyzetet a spanyol versenyző.

„Hogy Alonso óriási hibát követett el, amikor 2015-ben a McLarenhez csatlakozott? Ez olyan kérdés, amit csak ő tud megválaszolni, ahogy őt ismerem, egy nap meg is teszi” – zárta gondolatait Pedro de la Rosa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: