DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton mégsem a valódi Senna-sisakot kapta meg

Lewis Hamilton szombaton az időmérő után egy eredeti Ayrton Senna által viselt bukósisakot kapott ajándékba, ám azóta megszólalt Senna családja és kiderült, ez bizony nem az eredeti.

A háromszoros világbajnok brit pilóta megszerezte 65. pole pozícióját, ezzel beállította példaképe, Ayrton Senna rekordját, aki tragikus véget ért pályafutása során 65 első rajtkockát szerzett. Érzelmes pillanat volt, amikor az időmérő utáni nyilatkozatok alatt Hamiltont megajándékozták egy Senna-sisakkal, amiről külön ki is emelte a narrátor, hogy eredeti, versenyen viselt sisak.

Azóta kiderült, hogy ez nem igaz. Amit Hamiltonnak átnyújtottak, csak egy replikája Senna 1987-ben viselt bukósisakjának, sosem viselte versenyen. Senna családja a Motorsport.com oldalnak tisztázta a helyzetet. A fejvédő promóciós célokat szolgált, fotózások és marketinges megjelenések során használta a brazil legenda.

Hamiltonnak egy álma teljesült


Nem kell azonban bánkódnia Hamiltonnak, mivel az eredetit is valóban megkapja majd, de azt nem Kanadában, hanem később Monacóban. Senna unokahúga, Bianca szerint híres nagybátyja bizonyára nagyon boldog lenne, ha személyesen nyújthatná át az óriási eszmei értékkel bíró sisakot Lewis Hamiltonnak, aki keményen rászolgált erre.

Hamilton a közösségi médián már nyilatkozott is a dologról, hogy ez a sisak valóban csak egy replika, de tudja, hogy az igazi is vár rá és hamarosan a kezébe veheti azt is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: