DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso teljes szezonban az IndyCarban?

A kétszeres F1-es világbajnok, Fernando Alonso egyáltalán nem zárja ki annak lehetőségét, ha a Formula-1-ben nem kap versenyképes csapatnál szerződést, akkor teljes szezont versenyezne az IndyCarban.

Alonso 27 kört vezetett élete első indianapolisi fellépésén két héttel ezelőtt és végig nagyon versenyképesnek tűnt. Most az amerikai NBCSN élő közvetítésében vállalt szerepet, élőben kapcsolták a spanyol pilótát Montrealból, miközben a texasi IndyCar futam közvetítése zajlott. Meg is kérdezték tőle, hogy váltana-e teljes szezonban az amerikai sorozatba, ő pedig egyáltalán nem hárította el a lehetőséget.

Alonso Montrealban is nagyot ment az időmérőn


„Nagyon nyitott vagyok bármire, nincs még erre egyértelmű válaszom, hazudnék, ha azt mondanám, pontosan tudom, mi fog jövőre történni” – nyilatkozta Fernando Alonso, akit lenyűgözött a texasi verseny. A versenyzők a rajttól kezdve centikre autóztak egymástól, ez rendkívül tetszett a spanyolnak.

„Szenzációsak ezek a fiúk. Rengeteg dolgot kell tanulnom, hogy egy versenyt teljesítsek és még többet, ha egy teljes szezont szeretnék futni. Egyelőre jobban szeretnék az F1-ben versenyezni és a lehető legjobb autóba kerülni. Különböző opcióim vannak. Az Indy 500 most prioritást élvez nálam a három korona megszerzéséhez. Hogy máskor egy teljes szezont is lehúzzak ott? Miért ne?” – tette hozzá a lehetőségre nyitottan tekintve Fernando Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: