DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso szinte bevallotta, hogy elhagyja a McLarent

Az Indy 500-ról visszatérő spanyol pilóta félreérthetetlen nyilatkozatot tett az F1-es Kanadai Nagydíjra készülve, amikor a jövője felől kérdezték őt a futam csütörtöki sajtónapján.

Két hét tömény Indianapolis és két hét felkészülés után Fernando Alonso nagyon várja, hogy végre ismét Forma-1-es autóba üljön – ne feledjük, amikor legutóbb volt erre alkalma, nem tudta pontszerző helyen befejezni ígéretesen kezdődő hazai futamát Barcelonában. Természetesen a spanyol is a meghívottak között volt a Kanadai Nagydíj sajtótájékoztatójának első részében, ahol az újságírók természetesen az őket érdeklő legfontosabb kérdésről, a jövőjéről faggatták a kétszeres világbajnokot.



Amikor valaki megkérdezte tőle, hogy az elmúlt hetekben változott-e a helyzet a folytatással kapcsolatban, így válaszolt: „Nem, nem igazán. A Forma-1-ben a harmadik világbajnoki cím megszerzése a legfontosabb számomra, és még tizenhat évnyi versenyzés után is azt mondhatom, hogy az F1-es autó a legjobb, amit vezethetek. Tudom, hogy ha bármilyen autóba beugorhatnék, bármilyen gumikkal, bármilyen versenyen és bármilyen szabályokkal, versenyképes tudnék lenni. Egyáltalán nem félek a jövőtől, és ha nem tudok sikeres lenni a Forma-1-ben, akkor nyerek majd máshol.”

Alonsót ekkor arról kérdezték, hogy mi kellene ahhoz, hogy a McLarennél maradjon a szezon után is, ő pedig félreérthetetlen szavakkal így válaszolt: „Nyernünk kell. Ha sikerül győznünk szeptember végéig, döntök, és maradni fogok.” Mindez nem túl pozitív a csapatra, de legfőképpen a nyomás alatt álló Hondára nézve, hiszen a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown azt nyilatkozta a minap, hogy kész ultimátumot adni nekik, ha nem sikerül hamar felzárkózniuk teljesítmény és megbízhatóság terén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: