DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Stewart: Stroll jó helyen van, adjunk neki még időt

Hazai futamára készül a Williams 18 éves F1-es pilótája, akinek egyre inkább bizonyítania kell - egy F1-es legenda szerint viszont legalább egy évet várnunk kell, mielőtt megítéljük őt.

Lance Stroll egyelőre finoman szólva nem kápráztatja el a közönséget a Formula-1-ben, de ő nem kételkedik saját képességeiben - édesapja és Frank Williams is megvédte az utóbbi napokban, a hozzá közel állók egyelőre szintén nem kételkednek benne. Most egy korábbi háromszoros világbajnok, Jackie Stewart is a védelmébe vette a kanadai újoncot.

"Szerintem ahogy sok más pilótánál, úgy nála is legalább egy évet várnunk kell, mielőtt megítéljük. A nehézségei egyébként nem meglepőek számomra" - nyilatkozta Strollról Stewart a Journal de Montreal kérdésére, ezzel tulajdonképpen ugyanarról beszélt, mint Claire Williams.

stroll-2017-monaco



"A Formula-1 a motorsportok csúcskategóriája és az azért időbe telik, amíg képes leszel teljesíteni a sportág legjobbjai ellen. A tehetségét viszont bizonyította már korábban. Jó környezetben, jó csapatnál van a Williamsnél, akik több nagy pilótát is kineveltek már a múltban" - magyarázta a 77 éves Stewart.

Az F1 egyik legendája úgy véli, hogy Kanadának is nagy szüksége lenne arra, hogy Stroll jó teljesítményt nyújtva megragadjon a legmagasabb szinten. "Kanada egy új Villeneuve-öt akar, de ezt eléggé elrontotta Gilles, aki szerintem az F1 legvakmerőbb és egyben az egyik legbrilliánsabb pilótája is volt, aztán jött a fia, aki szintén emlékezeteset alkotott. Kanadának időt kell adnia Strollnak."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: