DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Frank Williams is megvédte Strollt

A Williams csapatalapítója csupán ritkán ad nyilatkozatot: a Lance Strollt érő, szerinte igazságtalan kritika mellett azonban ő sem megy el szó nélkül. Ő is a jelenlegi sztárok első lépéseit hozta fel példaként.

Bár továbbra is Frank Williams tölti be a nevét viselő istálló csapatfőnöki posztját, a csapat arca és szócsöve inkább már helyettese, Claire Williams. Az alapító lánya az, aki rendszeresen védelmébe veszi a csapat gyengén teljesítő újoncát, Lance Strollt – a továbbra is pont nélkül álló kanadai bemutatkozását Raikkönenéhez és Vetteléhez hasonlította. A Strollt érő kritikákra azonban már Frank Williams is reagált:

„Az elhangzott dolgok némelyike nagyon visszatetsző, és nem gondolom, hogy igazságosak vagy helyénvalók lennének” – mondta Williams az Autosport lapnak. „Még mindig csak egy fiatal kölyök, amit sokan elfelejtenek. Elfeledkeznek arról, milyen nehéz az átjárás az F3 és F1 között. Senki se fog megérkezni ebbe a sportba, és azonnal elsöpörni mindenki mást. Ez nem reális.”



„Már a kezdetektől fogva elmondtuk, időre van szüksége, hogy megismerkedjen önmagával. Az eddigi pályák közül egyiken sem vezetett még, mégis jól felkészült, és bár nem ért célba állandóan, ez nem a saját hibájából történt. Ezért az őt érő kritika durván igazságtalan” – emelte ki Sir Frank, hogy jogtalannak tartja Stroll megbélyegzését.

„Ha megnézzük azokat a versenyzőket, akit jelenleg futamokat nyernek, valamint statisztikájukat az első hat versenyükről, sok hasonlóságot találunk. Az embereknek meg kellene vizsgálniuk a precedenseket, mielőtt kritizálnak. Sajnos hatból négy alkalommal nem ért célba, de jó lenne, ha sokan visszaemlékeznének, és kicsit békén hagynák” – vetette fel a lányáéhoz nagyon hasonló gondolatot.

Frank Williams arra is tett egy célzást, hogy Montrealban, hazai versenyén újra nem szabad nagy elvárásokat támasztani a pilótával szemben: „Tudom, mennyire várja, hogy Kanadába menjen, de nagy nyomás fog a vállára nehezedni, egy nehéz pályán kell bizonyítania. Megérdemli, hogy jó pozícióban érjen célba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: