DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Alonso kezd belefáradni a Honda problémáiba

A kétszeres világbajnok pilótát frusztrálja, hogy hiába tesz meg mindent hétvégéről hétvégére, úgyis elromlik alatta a motor. A McLaren spanyolja azt is elárulta, mi a fő gond a mai F1-gyel.

Fernando Alonso számára egyelőre csak a szenvedésről szól a 2017-es Formula-1-es szezon: nem elég, hogy továbbra is rendkívül gyenge a Honda erőforrása, ráadásul elképesztően megbízhatatlan is – Szocsiban például még a rajtrácsig sem jutott el vele! Nem csoda, hogy a spanyol versenyző „átmenekült” a tengerentúlra az Indy 500-ra, ahol azonban szintén kiesett motorhiba miatt.

alonso-mclaren-2017-1



A kétszeres világbajnok ennek ellenére jól érzi magát a bőrében, bár azt elismeri, hogy kissé unja már a sorozatos meghibásodásokat: „Boldog vagyok, egyedül a versenyképesség hiányzik. A Hondának és a motorjának köszönhetően nem tudjuk kiaknázni az összes bennünk rejlő potenciált, és ez néha frusztráló. Az, hogy megpróbálsz mindent beleadni egy hétvégén, aztán meg valami elromlik, kissé már fárasztó.”

Alonso a múlt hétvégi kiruccanása alkalmával megtapasztalhatta, hogy milyen érzés olyan mezőnyben versenyezni, ahol legalább tucatnyian esélyesek a győzelemre, miközben az F1-ben jelenleg csak két csapat, a Mercedes és a Ferrari pilótái szállhatnak harcba az elsőségért – igaz, ez is előrelépés a korábbi évek Red Bull-, majd Mercedes-dominanciájához képest:

„Úgy vélem, az F1 nagyon jó állapotban van mostanában. Ugyanakkor még mindig túl nagy a különbség a csapatok között, elég kevés a tér az improvizációra és a meglepetésre. Többé-kevésbé tudod, ki fogja megnyerni a versenyt” – vélekedett a rutinos spanyol, akinek szavait a PlanetF1.com szakoldal idézte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: