DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

A Renault a hatodik helyet célozza meg

A francia gárda csapatfőnöke beszélt a gyári alakulat idei céljairól. Hülkenberg szorgosan gyűjti a pontokat, és ha Palmer is elkapná a fonalat, jó esélye lenne a Renault-nak céljai elérésére.

A franciák jelenleg a hetedik helyet foglalják el a konstruktőri bajnokságban, és ezen javítanának az elkövetkező versenyhétvégéken. Tény, hogy nincs messze a Williams, a két csapat között csupán hat pont a különbség, a Toro Rosso viszont már 15 egységgel áll a franciák előtt.

A hercegségben nem sikerült a pontszerzés, amit Abiteboul így kommentált: „A monacói egy tesztelős hétvége volt a csapat számára. Itt megmutatkoztak olyan területek, ahol javulnunk kell, és olyan gondok is előjöttek, amikkel eddig is küzdöttünk.”

 Renault-fejlodes-2017



„Új elemekkel készülünk, és most már készek vagyunk támadni a következő futamon ugyanolyan állhatatossággal és hozzáállással, mint eddig. Kanada a visszatérésről és az új kezdetről fog szólni” - folytatta előretekintve a francia szakember.

A Renault vezére bízik a fejlődésben: „Most már sokkal erősebb motorunk és váltónk van, és arra koncentrálhatunk, hogy kihozzuk az autóból a lehető legnagyobb teljesítményt.”

„A pálya nem egyszerű, ahogyan a futam sem lesz az. De az erőfeszítésünk mindkét székhelyen előre visz minket, és szükséges, hogy fenn tartsuk ezt a kemény munkát. El akarjuk érni legalább a konstruktőrök hatodik helyét még a nyár előtt. Ha ez megvan, a szezon második felében az ötödiket is szeretnénk megkaparintani” - zárta gondolatait pozitívan a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: