DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

„Felőlem Alonso is lehet a csapattársam, nem izgat”

Nemrég maga Fernando Alonso mondta el, hogy a Red Bullon kívül bármely F1-es nagycsapatnál versenyezhet jövőre - van, aki örülne, ha a kétszeres bajnok lenne a társa, de olyan is, akit nem igazán hozna lázba.

Az utóbbi hetekben egyre többször merült fel, hogy Fernando Alonso a Renault-hoz igazol, ami azt jelentené, hogy karrierje során másodszor térne vissza Enstone-ba, hiszen már két szakaszban, 2002 és 2006, valamint 2008 és 2009 között is a gárda alkalmazásában áll. Annak ellenére, hogy a spanyol egyáltalán nem zárja ki ezt a lehetőséget, Alain Prost, a Renault tanácsadója úgy véli, a csapat nem tudna olyan versenyképes autót biztosítani számára jövőre, amilyet szeretne.



A franciákat legutóbb Sergio Perezzel boronálták össze, így biztos, hogy a következő hónapokban elég sok szó fog esni a gárda leendő versenyzőiről. Szinte biztos, hogy ha valaki távozik, Jolyon Palmer lesz az, hiszen a brit semmit sem mutat a Renault-nál, ellenben az idén érkezett Nico Hülkenberggel. A német szerződése két plusz egy évre szó, és ahelyett, hogy azon görcsölne, vajon kivel kell szembeszállnia jövőre, csak a saját dolgára koncentrál. „Nagyon nyugodt vagyok a csapat választásával kapcsolatban, hiszen nem érint engem” – nyilatkozta a pilóta az Auto Hebdónak.

„Hogy ez Alonso lesz-e, vagy más, nekem mindegy. A csapattárs az csapattárs, igaz, Fernando nagyszerű mércét jelentene, hiszen az egyik legjobbnak tartják” – mondta Hülkenberg, aki némi stabilitást érez karrierjében. „Lehet előre tervezni, lehetőséged van arra, hogy valami konkrét dolgon munkálkodj, hiszen egy hajóban eveztek. Ez nagy örömömre szolgál, hiszen bár a Force Indiánál is hosszú távon számítottak rám, ott kicsit más volt a helyzet. Itt előrelátás és ambíció is van a csapatnál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: