DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

„Alonso nem tudna nyerni a Renault-val”

A spanyol pilóta két F1-es bajnoki címet szerzett az istállóval 2005-ben és 2006-ban, Alain Prost, a franciák különleges tanácsadója azonban úgy véli, nem lesznek képesek győztes autót előállítani neki 2018-ra.

Az első Indy 500-ára készülő Fernando Alonso szerződése év végén lejár a McLarennél, éppen ezért az utóbbi hetekben a Mercedesszel és a Ferrarival is összeboronálták. Szóba került azonban a Renault is, ahol két részletben versenyzett pályafutása első felében – akkor úgy nyilatkoztak a csapatnál, hogy nem áll szándékukban újfent leszerződtetni a hispánt. Nos, egyelőre nem tudni, hogy hova vezet Alonso sorsa, Alain Prost, a Renault különleges tanácsadója azonban már most tudja, hogy nem lenne helyes döntés, ha a spanyol hozzájuk igazolna jövőre.



„Fernando futamokat és bajnokságokat akar nyerni” – nyilatkozta Prost, akiről idén életrajzi film készül majd. „Nem hinném, hogy olyan autót tudunk biztosítani a számára, amellyel bajnok lehet idén – sőt, lehet, hogy két év múlva sem.” A francia véleményét a számok is aláhúzzák: noha az R.S. 17-es versenyképesnek bizonyult eddig (főleg Nico Hülkenberg alatt), a csapat eddig csak 14 pontot gyűjtött 2017-ben.

„Reálisnak kell maradnunk, már negyven éve itt vagyok, és tudom, hogy ez milyen nehéz lesz. Nagyon óvatosan kell fogalmaznunk a témával kapcsolatban. Persze fejlődni akarunk, de nem szabad elérhetetlen célokat kitűzni magunk elé csak azért, mert Fernando érkezne hozzánk” – tette hozzá Prost. Alonso egyébként azt mondta, hogy a nyár után dönt jövőjéről – távozása nagyon is lehetséges, de semmiképpen sem lenne meglepő: 2010 januárjában a Ferrariról, 2015 tavaszán pedig a McLarenről nyilatkozott úgy, hogy az utolsó csapata lesz az F1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: