DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ricciardo: Verstappen? Miért félnék tőle?

Most már egy éve a Daniel Ricciardo - Max Verstappen párossal vág neki a Red Bull a versenyeknek. Ricciardo nem érzi úgy, hogy fenyegetné őt Verstappen tempója.

Az ausztrál pilótát nem igazán érdekli, hogy a fiatal Max Verstappen számos alkalommal elveri őt az időmérő edzésen, mivel elfogadja, hogy csapattársa tempója néha igen félelmetes. Ricciardo már négy futamgyőzelemmel büszkélkedhet, Verstappen csak eggyel, ám jóval nagyobb is a tapasztalata, lévén sokkal korábban kezdte pályafutását, a holland még mindig csak 19 éves.

Ha a számokat nézzük, Ricciardo 14:7 arányban vezet az eddigi közös Red Bullnál eltöltött futamok időmérő edzéseit tekintve, az ausztrál pedig határozottan úgy érzi, továbbra is ő a „csapat vezére”, még ha a Red Bullnál jelenleg egyáltalán nincs első és második számú pilóta és ezt nem is gondolja, hogy bármi vagy bárki is fenyegetné.

Ricciardo úgy érzi, még ő a vezérpilóta


„Ha ez egy éve lett volna, akkor mindenki számára meglepetést okozott volna, de mindenki tudja, hogy Max veszettül gyors pilóta. Nyilván, többet akarok kihozni magamból is, de nem ér hatalmas meglepetésként, ha néhányszor elver engem az időmérőn, mivel rettentően gyors. Az év során jobb eredményekre számítok magamtól és a csapattól is, ezzel őt is jobb eredményekre sarkallom, de tudom, hogy nem győzhetem le őt minden egyes alkalommal” – vélekedett Daniel Ricciardo.

Ricciardo legutóbb megszerezte idei első dobogós helyezését a Spanyol Nagydíjon, most pedig már Monacóra fókuszál, ahol tavaly egy szinte biztos győzelmet bukott el egy elrontott kerékcsere miatt. „Monacóban nem cserélek idén kereket!” – viccelődött az ausztrál, utalva a tavalyi esetre. „Az abroncsok kitartanak, nem akarok időt veszíteni. De komolyra fordítva, magabiztos vagyok a monacói teljesítményemmel kapcsolatban. Már most nagyon izgatott vagyok, ahogy a következő nagydíjra gondolok. Nagyon szeretem azt a helyet. A tavalyi emlékek inkább édesek, mint keserűek, idén remélem újra lehetőségem lesz a jó eredményre” – zárta gondolatait előretekintve Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: