DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Vandoorne az idei büntetéskirály: Újabb hátrasorolás

A Monacói Nagydíj zsinórban a harmadik lesz, melyen Stoffel Vandoorne-t hátraküldik a rajtrácson: Massával való ütközése miatt kapott háromhelyes büntetést.

A McLaren-Honda belga pilótájának büntetéshulláma Oroszországban kezdődött: a szezon negyedik versenyén elsőként fogyott ki az erőforrás felhasználható elemeiből, ezért 15 helyes hátrasorolást kapott. Spanyolországban újból cserélni kellett egyes egységeket, 10 pozíciós büntetése miatt újból az utolsó helyről kellett indulnia.



A pontszerzéstől távol álló versenyzőt a futam utolsó hányadában a célegyenesben előzte Felipe Massa, aki meg is szerezte a pozíciót, Vandoorne az első kanyarban azonban ráhúzta a kormányt a Williamsre. A 25 éves versenyző versenye véget ért a kavicságyban, ráadásul a monacói hétvégére büntetést is kapott: 3 hellyel sorolják hátra rajthelyéhez képest az utcai pályán, miután a versenybírák úgy találták, „olyan módon vezetett, amely ütközést okozott a 19-es autóval”.

Emellett 2 büntetőpontot is hozzáírtak szuperlicenszéhez, amelyet jelenleg 3 egység terhel. Ezek a pontok 12 hónap elteltével automatikusan törlődnek.

Nem büntették viszont Magnussent és Kvjatot a 4-es kanyarban történt ütközésükért. Egy másik hír a versenyirányítástól, hogy a stewardok szokatlan okból behívatták a Force Indiát: az autó oldalára elhelyezett rajtszámmal vannak problémáik – ez csak felülről látható, míg az új előírás arról szól, hogy oldalról kell olvashatónak lenniük. Más források szerint a szám méretével van probléma.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: