DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Alonso visszazuhan a keserű valóságba hazai pályán?

Fernando Alonso óriási felhajtást kevert maga körül az indianapolisi igencsak sikeres tesztjével. Vajon most újra a keserű valóság várja hazai nagydíján? Alonso nem egészen így gondolja.

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta számára mindig különleges a hazai nagydíja, ám soha ilyen rossz előjelekkel nem várhatta még, mint most. Ennek ellenére nem csügged, bízik a megbízhatósági gondok fokozatos megoldódásában és próbál mindent kihozni magából otthoni közönsége előtt.

„Nagyon izgatottan várom Barcelonát, ez a hazai versenyem, mindig nagyon őrült a hangulat, sok remek pillanatot éltem át itt már. A szezon előtti tesztek során jócskán töltöttünk itt időt, de a versenyhétvégéhez semmi más nem fogható. Nehéz versenyek sora van mögöttünk, nem vagyok biztos abban, mit várhatunk ettől a hétvégétől” – nyilatkozta Fernando Alonso.

Szenvedés vár Alonsóra, vagy legalább a célba érés meglesz?


„Számos új alkatrésszel készülünk ezúttal is, de igazán nem tudjuk a teljesítményre fordítani figyelmünket, ameddig a megbízhatósági gondok fennállnak. Ez áll nálunk a középpontban most. Jól tudom, hogy a csapat elképesztően keményen dolgozik, hogy a problémák mélyére ássanak. Reménykedem egy sima hétvégében, nagyon kevés problémával. Az elmúlt néhány versenyen az időmérő edzés hozott számomra igazi izgalmakat, remélem, ez így lesz Barcelonában is. Most az a legfontosabb, hogy bármilyen rajthelyet is érjünk el szombaton, másnap a futamon ki kell hozni abból a legtöbbet” – zárta gondolatait a Spanyol Nagydíj hétvégéje előtt a hazaiak kétszeres világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: