DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Hamiltont lázba hozná egy futam New Yorkban

A brit F1-es pilóta gyakran tölti idejét az Egyesült Államok legnagyobb városában, és úgy véli, nagyszerű ötlet lenne elvinni oda a száguldó cirkuszt.

A Liberty Media tervei nagyon összecsengenek Lewis Hamilton akaratával: amíg a brit pilótát korábban felszólították amiatt, hogy a paddockban videózott, a sportág új többségi tulajdonosa ettől az évtől kezdve engedi a rövid felvételek készítését. Chase Carey, az F1 vezérigazgatója nemrég kijelentette, komolyan fontolgatják, hogy több amerikai nagyvárosba is elviszik a Forma-1-et, közöttük New Yorkba – Lewis Hamilton egyik kedvenc városába.



Sőt, az amerikaiak nem elégednének meg azzal, hogy elvigyék a sportágat a Hudson-folyó mellé (Ecclestone-nak majdnem sikerült összehoznia egy New Jersey-i versenyt néhány évvel ezelőtt), állítólag azt is tervbe vették, hogy villanyfénnyel spékelnék meg a látványt. „Ez nagyon menő lenne!” – idézte a planetf1 Hamiltont. „New York egy olyan helyszín, ahol mindenképpen kellene nagydíjat rendeznünk. Legalább két versenyre van szükségünk az Egyesült Álllamokban.”

„Úgy vélem, az egész hihetetlen lenne, hiszen New Jersey-ből nagyszerű kilátás nyílik a városra. Noha a nappal is remek, az éjszakai verseny még jobb lenne, nem nehéz kivitelezni. Sőt, talán az alkonyat lenne a legjobb választás: a naplemente pompásan fest a város felett, így egy kicsit olyan lenne, mint Bahrein: még süt a nap, amikor elindulunk, de este érünk célba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: