DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Erősödik a McLaren-Mercedes szóbeszéd

Az elmúlt napokban ismét felerősödött a híresztelés, miszerint a McLaren jövőre visszatér a Mercedes erőforrásokhoz. Az istálló azonban igyekezett ezt kategorikusan cáfolni.

A McLaren csapatfőnöke, Zak Brown kizárta lehetőségét annak, hogy 2018-ban Mercedes-erőforrással szerelt McLaren gurulna pályára, mert visszatérnének korábbi motorszállítójukhoz. A wokingiak megbecsülik jelenlegi partnerüket, a Hondát és nem lépnek ki a szerződésből, hanem végigviszik az elképzeléseket.

1995 és 2014 között tartott a McLaren-Mercedes együttműködés


Teszik ezt annak ellenére, hogy az utóbbi évtizedek meghatározó Formula-1-es gárdája, a McLaren már zsinórban harmadik éve a nagyon erősen alulteljesítő japán Honda motorokkal kénytelen versenyezni, 2015 óta tavaly történt egy relatíve nagyobb fejlődés, de idén ismét hatalmas a visszaesés.

Zak Brown szerint mindkét fél nagyon keményen dolgozik, hogy a gondokon túllépjenek, de a közeljövőben ugrásszerű fejlődésre nem számíthatnak. A német motorgyártó következő évi megjelenését azonban teljesen kizárja. „Nem lesz köze a 2018-as autónknak a Mercedeshez” – cáfolta egyértelműen a híreszteléseket Zak Brown. A csapatfőnök szerint nyilvánvalóan most szenvednek, de a legfontosabb, jó irányba mutató döntéseket már meghozták Angliában és Japánban is, ami majd a folyamatos javuláshoz vezet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: