DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Az F1 főnöke egyáltalán nem örül Alonso Indy-kalandjának

Fernando Alonso monacói távolléte még akkor is nagy érvágás a sportág számára, ha a pilóta maximum a pontszerzésért szállhatott volna harcba, Chase Carey pedig egyáltalán nem örül, hogy a spanyol ez alatt egy másik sorozatot fog boldogítani.

A száguldó cirkusz januárban kinevezett vezérigazgatója nemrég azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az F1 lezüllesztésével vádolta meg elődjét, Bernie Ecclestone-t. A brit persze nem maradt adós a válasszal, mondván eddig nem sok mindent látott, amit az új vezetésből profitált volna a sportág. Chase Carey most ismét olya nyilatkozatot tett, amely sokaknál kiverheti a biztosítékot – még akkor is, ha saját és a Forma-1 szemszögéből nézve teljes mértékben igaza van.



„Nem igazán értek egyet az Indy 500-on való indulással” – utalt az amerikai Fernando Alonsóra, aki szerdán teljesítette első tesztjét Indianapolisban. „Nagyon szerettem volna Fernandót Monacóban látni, egy olyan autó volánja mögött, amellyel a győzelemért harcolhat. De rövid távon sajnos ez nem fog megtörténni. Megértem, hogy nagyon motiválja az új kihívás, és tiszteletben tartom a döntését. Ebből a Forma-1 is profitálhat majd, hiszen az amerikai közönség közelebbről is megismerhet egy remek pilótát.”

„De ettől függetlenül ez nem éppen ideális helyzet” – folytatta Carey. „Ha választhatnék, azt mondanám, inkább versenyezzen Monacóban. Az, hogy az egyik pilótád kihagy egy nagydíjat azért, hogy egy másik szériában versenyezzen, az én szememben nem túl pozitív dolog. Ez szokatlan és szerencsétlen helyzet, különösen a csapata számára, de nekünk, a Forma-1 promótereinek is – az életben azonban néha gyakorlatiasnak kell lenned.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: