DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 20. vasárnap
F1

Wolff: Akkor vágtunk vissza, amikor kellett

A Mercedes F1-es csapatának sportigazgatója nem győzte dicsérni csapata és Valtteri Bottas munkáját a győzelemmel végződő Orosz Nagydíj után.

Valtteri Bottas komoly érettségről tett tanúbizonyságot, hiszen nem tört meg a nyomás alatt, és maga mögött tudta tartani Sebastian Vettel vészjóslóan közeledő Ferrariját az Orosz Nagydíjon. A finn pályafutása első győzelmét aratta, Eddie Jordan pedig azzal viccelődött a dobogón, hogy Toto Wolff több pénzt is fizethetne a finn szolgálataiért. „Óriási, nagyon kemény verseny volt” – nyilatkozta az osztrák a Sky Sports-nak.



„Az ultralágyakon nagyszerű tempót tudtunk autózni, és amikor Kimi cserélt, tudtuk, nagyon szoros lesz a vége. Nagy dicséret jár a srácoknak azért, hogy a pénteki problémákat megoldották, amikor nem voltunk gyorsak a hosszú etapokon. Aztán egy körön sem, de vasárnap, amikor a legjobban számított, visszavágtunk. Remek rajtjaink vannak idén, a rendszerünk változott – talán a harmadik hely a legjobb, ahonnan rajtolni lehet Szocsiban.”

Wolff egykor menedzserként terelgette Bottas pályafutását, ma viszont a főnöke, aki nagyon örül a finn sikerének. „Kedves srác, és rettentően büszke vagyok rá. Egy négyszeres világbajnokot tartott maga mögött, a rádiózás alatt teljesen nyugodt volt, és egy elfékezéstől eltekintve nem vétett hibát. A Valtteri és Lewis közötti egyensúly nagyszerű, és ez a dinamika a mai sikerünk kulcsa.”

„Nagyon örülök a győzelemnek, melyet biztosan meg fogunk ünnepelni. De egyúttal tanulnunk is kell a történtekből, hogy hogy lehetünk gyorsabbak, és miért nem tudtunk biztosítani gyorsabb autót Lewis számára. Nem hinném, hogy fél perces lemaradás a valóságot tükrözi, hiszen a végén már nem volt miért küzdenie. Reménykedtünk a stratégiában, a biztonsági autóban, hogy hátha összejön a harmadik hely, de Kimi veszettül gyorsnak bizonyult.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: