DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

Alonso nagyon csalódott a motorhiba miatt

Nincs vége a McLaren-Honda mélyrepülésének, Fernando Alonso el sem tudott rajtolni az Orosz Nagydíjon, mivel a versenyautója már a felvezető körben megadta magát. Valóban elképesztő.

A spanyolok kétszeres világbajnoka döbbenetesen rossz szezont fut eddig idén, ez Szocsiban is folytatódott, már a rajt előtt jelezte rádión, hogy gond van az autóval, de már a bokszutcáig sem jutott el vele, megállt alatta a McLaren-Honda. Alonso ezzel a negyedik versenyből negyedszer kényszerült kiállni, megint az autója meghibásodása miatt.

A spanyol ász meglepően nyugodtan nyilatkozott az esetet követően. „Ez szomorú, de nem tudok mit tenni. Már amikor elkezdtük a felvezető kört, nem volt meg a megszokott erő. Megkértek, hogy változtassak néhány dolgon a kormányon, hogy helyreállítsam az ERS-t, de nem volt hatásos, a kör végén pedig az autó meg is állt. Ezúttal el sem tudtuk kezdeni a versenyt” – nyilatkozta még a verseny közben Fernando Alonso.

Nemigen van lejjebb, Alonso már a felvezető körben kiállni kényszerült


„Rossz érzés, de időnként megtörténnek ilyen dolgok, ez a sport. Ha itt vagy és nem versenyezhetsz, mit tehetnél? Nem a te kezedben van a döntés” – folytatta okfejtését a spanyol McLaren pilóta. Bár a Honda ERS problémát gyanít, Alonso szerint biztosat csak akkor tudnak, amikor teljesen átvizsgálják az erőforrást. „Amíg az autó nem ér vissza a garázsba, nem fogjuk megtudni a választ, de egészen biztosan az erőforrással volt baj” – így a spanyol versenyző.

„Reméljük, megoldjuk a gondokat amilyen gyorsan csak lehet, mert idén még nem fejeztünk be versenyt és ez így nem mehet tovább, több dolgon is sürgősen javítanunk kell. Megnézem, el tudok-e esetleg egy korábbi géppel repülni az Egyesült Államokba, de szerintem nem, így megnézem a versenyt és megeszek közben egy fagylaltot” – utalt az indianapolisi hamarosan elkövetkező részvételére Fernando Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: