DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Hamilton: Zseniális versenyeket akarok

„Amikor elcseszed, az fájdalmas, ember” – értekezett a vereség és győzelem természetéről Lewis Hamilton. Tavaly öt nagydíja nem volt tökéletes, idén ezen a számon akar lejjebb faragni.

Egy első és két második hely – ez a mérlege Lewis Hamiltonnak a 2017-es szezon első három futamáról, a brit versenyző azonban nem hagy kétséget afelől, csak a győzelmet tudja elfogadni: „Ha bárki azt hiszi, hogy egy versenyzőnek, vagy konkrétan nekem örülnöm kellene egy második helynek… nem is tudom, mit mondjak erre. Én nem ezért létezem. Természetesen voltunk már előtte is másodikak, ami egy nagy csata után jó érzéssel is tölthet el. De ha elgondolkozol, látsz bizonyos dolgokat, melyek történtek” – mondta a motorsport.com-nak Lewis Hamilton.

„Két tizedet veszítettem a 10-11-es kanyarban, mikor a DRS nem működött az időmérőn, majd fél tizedet az utolsó kanyarból kijövet. Könnyedén a pole-pozícióban lehetettem volna” – magyarázta a háromszoros bajnok Bahrein alapján, milyen apróságok dönthetnek az első hely sorsáról. „Aztán a rajt után is vesztettem egy pozíciót, kizárólag az én hibámból. Ezen túl ott van, amikor időt veszítesz a bokszutcában… Gyakorolsz, gyakorolsz és gyakorolsz, de csak 20 lehetőséged van egy évben.”



„Ezért mikor elcseszed, az fájdalmas, ember, nem lehet más szóval elmondani. Nem tudom, hogy éreztek ti, amikor elrontotok valamit a munkátok során, főleg, ha nagy következményekkel jár, biztosan titeket is letaglóz” – címezte az újságíróknak. „Igyekszek a lehető legjobban reagálni rá, de belülről mardos. A végén megpróbálod leküzdeni, és túllépni rajta.”

Hamilton kiemelte, egy rossz versenyt, mint a Bahreini Nagydíjat sem lehet katasztrófaként felfogni, valójában apróságok különböztetik meg egy jól sikerült futamtól: „Az egész egy kis százalékról szól, és ez az egész versenyzés lényege. A maximumon akarunk pörögni, nem azt, hogy egyetlen százalékkal veszítsük el a futamot. Azt hiszem, az idei év erről fog szólni. Ez azt jelenti, hogy a csapatban mindenkinek a maximumot kell hoznia hétvégéről hétvégére.”

„Ha a tavalyi 20 versenyt nézzük, akkor talán öt vagy kicsivel több volt, amik nem voltak tökéletesek. De a többi zseniális volt” – tekintett vissza előző évére, majd arról beszélt, eddigi idei aránya sem rossz: „Minden évben arra törekszem, hogy a zseniális versenyek számát növeljem, és a minimumra szorítsam a kisiklásokat. Az első versenyről úgy gondolom, a jók közé tartozott, a második próbálkozás szintén, ez most harmadszorra egy kisebb kisiklás. Legközelebb újra erősnek kell következnie.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: