DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Hamilton elismerte, hogy hibázott a bokszban

A háromszoros világbajnok a leintés után elnézést kért csapatától a büntetésbe kerülő eset miatt, ám úgy érzi, ezt követően mindent megtett, hogy megnyerje az F1-es Bahreini Nagydíjat.

Lewis Hamilton már a rajtnál pozíciót veszített Sebastian Vettellel szemben, majd a biztonsági autós fázis sem jött ki a legjobban számára, hiszen addigra a ferraris már kereket cserélt, míg ő előtte álló csapattársával, Valtteri Botasszal együtt állt ki. A brit éppen ezért kicsit fel is tartotta a mögötte érkező Daniel Ricciardót, ám ezért súlyos árat fizetett, a versenyfelügyelőség ugyanis öt másodperces büntetést rótt ki rá emiatt, s végül tulajdonképpen ennyivel maradt le a győzelemről Vettel mögött.

„Egyértelműen nehéz versenyünk volt, nem is indult a legjobban” – értékelt a dobogón Hamilton. „A bokszutcai eset teljes mértékben az én hibám volt, szóval elnézést kérek a csapattól, hogy ezen buktunk el. Mindent beleadtam, hogy felzárkózzak, de nagyon messze, 19 másodpercre voltam az utolsó kiállás után. A Ferrari remek munkát végzett ma, ezért keményen kell dolgoznunk csapatként, hogy visszavághassunk.”

„Természetesen megvan bennünk a csalódottság, hiszen pontokat veszítettünk, ráadásul arra is volt esély, hogy megnyerjük a futamot. Nyilván fájdalmas ez így, de ez van: annyit mondhatok, hogy én mindent megtettem” – fogalmazott a háromszoros világbajnok, aki megköszönte Bottasnak, hogy a verseny kritikus szakaszaiban előzékenyen elengedte őt, hogy üldözőbe vehesse Vettelt. Hamilton most hétpontos hátránnyal a második az összetettben ferraris riválisa mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: