DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Alonso és a Porsche leszerződött 2018-ra?

Derült égből a villámcsapásként érkezett a hír Bahrein előtt, hogy Alonso részt vesz az Indy 500-on még idén. Egy sajtóhír szerint jöhet 2018-ban a Le Mans-i 24 órás, a Porschéval.

A semmiből érkezett a hír múlt hét közepén, hogy Fernando Alonso kihagyja a Monacói Nagydíjat idén, mivel az Indy 500-on áll rajthoz életében először. Ez jó néhány napra beszédtémát is szolgáltatott a paddockban is, most pedig újabb feltevés látott napvilágot. A spanyol Marca című sportnapilap szerint Alonso vélhetően 2018-ban is kihagy majd egy versenyt, mivel a Le Mans-i 24 óráson indul majd a Porsche színeiben.

A McLaren csapatfőnöke, Eric Boullier elismerte, hogy az indianapolisi 500 mérföldes engedélyezése és projektje nem titkoltan annak is része, hogy Alonsót 2017 után is a McLarennél tarthassa. „Mindenkinek vannak trükkjei a tárgyalások során” – jellemezte lépését Boullier.

Sokak szerint csak az időpontja kérdéses, mikor rajtol Alonso Le Mans-ban is


A spanyolok kétszeres világbajnoka szerint túlzottan frusztrált volt az utóbbi időszakban. „Összpontosítsunk most már kicsit az Indy 500-ra is. Arra is tökéletesen jó lesz, hogy kicsit kitisztítsam a fejem közben. Némi türelemre van most szükségünk. A következő hónap, illetve a következő három-négy verseny nagyon nehéz lesz. Fogalmam sincs, van-e a csapatnak bármilyen ötlete, de valamit csinálnunk kell. Mindenképpen megoldást kell találnunk, amilyen hamar csak lehet” – nyilatkozta Alonso szintén a Marcának.

Egy feltevés szerint Fernando Alonso máris megállapodott egy jövő évi Le Mans-i szerződésről a gyári Porschéval, a 24 órás versenyre. A McLaren és egy Alonsóhoz közel álló forrás is igyekezett ezt cáfolni, miszerint nincs ilyen terv és ez így nem igaz, ez csak egy feltevés. Vajon érkezik-e még egy meglepő bejelentés a közelmúltban erről, vagy valóban csak légből kapott volt az állítás? Alonso kalandvágyát ismerve nem kizárt, hogy a következő években elindul a 24 órás versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: