DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ricciardo szándékosan ért össze Vettellel

„Kicsit unatkoztam, úgyhogy azt gondoltam, csapjuk össze a kerekeket” – beszélt Daniel Ricciardo Sebastian Vettellel való kínai csatája leglátványosabb, gumifüstös momentumáról.

Vélhetően az év pillanatai között is helye lesz a Kínai Nagydíj legjobb összecsapásának, a 6. kanyarban történt helycserének, mely során a ferraris Vettel megelőzte a Red Bullban ülő Ricciardót, és megkezdte útját a magabiztos második hely felé. A manőver minden pillanata tankönyvbe való, a leglátványosabb azonban kétségkívül az volt, mikor a kanyarból fej fej mellett kigyorsítva összeértek kerekeik, és gumifüst szállt a magasba.

„Az igazat megvallva kicsit unatkoztam, úgyhogy azt gondoltam, csapjuk össze a kerekeket, hozzuk izgalomba a közönséget!” – idézte vissza Ricciardo. Állítása szerint tudatos volt a kontakt a másik autóval. „Hazudnék, ha azt mondanám, nem volt szándékos. De tudtam, hogy nem fog senkinek baja esni, a rajongók pedig kapnak egy kis füstöt.”

Sebastian Vettel a dobogós interjú során elmondta, azért csapott le a lehetőségre, amint felkínálkozott, mert már ekkor is az élen haladó Lewis Hamilton járt az eszében: „Kicsit dühös is voltam, úgy gondoltam, hogy sokkal gyorsabban tudnék menni. A 4-es kanyarból már sokkal jobban jöttem ki nála. Ő a belső ívet védte, így meg kellett próbálnom kívülről. Későn, keményen fékeztem, ő pedig szerencsére nem blokkolt, mert egyébként nyitnom kellett volna, hogy elférjen. A kanyarból kifelé nehéz helyzetben voltam, a piszkos részre szorított, kicsit összeértünk, de a következő kanyarban már előtte voltam” – magyarázta a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: