DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Vettel: Végig el akartam kapni Lewist

Ez motiválta a Daniel Ricciardóval való bravúros csatában is. A ferraris bízott benne, hogy utoléri a futamgyőztest, de azt is hozzátette, a Mercedes-pilóta irányítás alatt tartotta a versenyt.

A szezonnyitó győztese, Sebastian Vettel nem unatkozott a Kínai Nagydíjon. Rosszul időzített kiállásakor – a biztonsági autós periódust megelőzően – úgy tűnt, elúszik futama. Ennek ellenére sorban vette vissza a pozíciókat, Daniel Ricciardo ellen a verseny előzését mutatta be, végül pedig a második helyen ért célba, 6,2 másodpercre a győztestől, és több mint fél perccel bárki más előtt.

„A rajt után rájöttem, hogy az inter nagyon gyorsan kopik, a pálya egyes részei túl szárazak voltak, belefért, hogy kockáztassak. Amikor már kezdtem volna bemelegíteni őket, akkor jött a biztonsági autó. Veszítettem is pár helyet, de utána izgalmas verseny következett, élveztem a történéseket. A végén Lewist is el akartam kapni, de olyan érzésem volt, hogy amikor megtettem egy jó kört, mindig tudott reagálni rá” – nyilatkozott a dobogón Vettel.

A Ricciardóval vívott csatában is a Mercedes-pilóta motiválta: „Az volt a célom, hogy Lewist elkapjam, de be voltam ragadva a többiek mögé is. Kicsit dühös is voltam, úgy gondoltam, hogy sokkal gyorsabban tudnék menni. A 4-es kanyarból már sokkal jobban jöttem ki nála. Ő a belső ívet védte, így meg kellett próbálnom kívülről. Későn, keményen fékeztem, ő pedig szerencsére nem blokkolt, mert egyébként nyitnom kellett volna, hogy elférjen. A kanyarból kifelé nehéz helyzetben voltam, a piszkos részre szorított, kicsit összeértünk, de a következő kanyarban már előtte voltam” – emlékezett vissza a német.

Vettel első és második helye révén a bajnokságban 43 ponttal rendelkezik, akárcsak Lewis Hamilton. A rivális azt jósolta, szoros küzdelem várható köztük a későbbiekben: „Szerintem ez lesz az egyik legszorosabb bajnokság, ha nem a legszorosabb, amiben valaha részt vettem. Nagyon várom a harcot Sebastiannal, de a többiekkel is” – mondta a kínai futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: