DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton: Senkit nem tiszteltem még úgy, mint Vettelt

Lewis Hamilton már most azt érzi, hogy egyedül Sebastian Vettel ellen kell majd megvívnia az idei bajnoki hadjáratot, egyúttal pedig reméli, hogy a tavalyi évvel ellentétben ezúttal nem a műszaki hibák száma fog dönteni.

Hamilton és Vettel a 2017-es szezon első két versenyén felváltva végeztek az első két helyen, és bár még csak alig kezdődött el a bajnokság, ez mégis előrevetítheti, hogy az ő párharcuk határozhatja majd meg az év fő sodorvonalát. Szemmel láthatóan a brit és a német is élvezi a jelenlegi helyzetet, Hamilton pedig most megpróbálta szavakba önteni, belülről milyennek érzi kettőjük kölcsönös tiszteleten alapuló viszonyát.

„Őszintén azt gondolom, végig ilyen marad a kapcsolatunk. Persze ki tudja, talán lesznek kemény csatáink, amikor egyikünk tisztességtelennek fog gondolni valamit, vagy valaki túl agresszív lesz. De felnőtt emberek vagyunk, hosszú utat jártunk be és rengeteg mindent átéltünk már. Sohasem éreztem még akkora tiszteletet egy másik versenyző iránt, mint amit vele szemben érzek” - hangzottak a súlyos mondatok Hamiltontól, aki korábban még Fernando Alonsóról mondott ilyeneket.

hamilton-vettel



„Elképesztő ez a sporttársi tisztelet: amikor én nyerek, élvezem, de egyúttal elismerem a másik teljesítményét is. Amikor pedig veszítek, ugyanezt érzem. Mindketten így gondolkodunk, és ez nagyszerűvé teszi az egészet.”

„Természetszerűleg, amikor a pályán vagyunk, legszívesebben megölne engem, és ez fordítva is így van, de amikor kiszállunk az autóból, csodáljuk egymás eredményeit és vezetési képességeit. Ő a legjobb formájában van jelenleg, így amikor elé tudok kerülni, azt máris nagy tettként fogom fel.  Egy négyszeres világbajnok ellen harcolok, ráadásul a Ferrari is évek óta, talán egy évtized óta a legjobbját nyújtja.”

Ezen a ponton egy dolog aggasztja csak igazán a Mercedes pilótáját, mégpedig az, hogy hasonló stílusban fog véget érni az idei bajnokság, mint a tavalyi. Az elmúlt évben Hamilton kissé igazságtalannak érezte, hogy saját autójának több évközi meghibásodása miatt az utolsó versenyeken már nem a saját kezében volt a sorsa Nico Rosberg ellen, és végül emiatt el is bukta a címet.

„Sebastiannal már most azt érezzük, hogy ez a szezon legvégéig el fog húzódni” - mondta. „És csak erősen remélni tudom, hogy semmilyen műszaki jellegű gond nem szól bele abba a harcba, amit a saját képességeinkkel vívunk. Bízom benne, hogy az akaratosság, a mentális állapot, a fitnesz és a lélekjelenlét fog számítani, vagyis csak a saját vezetésünk.”

„Egy versenyző számára a bajnokság megnyerése a legvégső cél, ám ha más dolgok is beleavatkoznak ebbe, akár a biztonsági autók, akár műszaki meghibásodások, az egyszerűen elvesz a versenyzés jelentette élvezetből.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: