DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ezért törhette össze Giovinazzi a Saubert

Bár a Sauber újonca minél gyorsabban szeretné elfelejteni a sanghaji hétvégét, még bevallotta, hogy szerinte mi vezethetett a kicsúszásához az F1-es Kínai Nagydíj elején.

Antonio Giovinazzi tipikus újonchétvégét teljesített Kínában: az időmérő edzésen és a versenyen is ugyanott, a célegyenesre ráfordító kanyarból kigyorsítva törte össze a C36-ost, jelentős anyagi kárt okozva ezzel a Saubernek. „Ez nem az én hétvégém volt” – idézte az olaszt a Motorsport. „Az első hibámat az időmérőn követtem el, a futamon pedig talán túl korán cseréltünk száraz abroncsokra. Amikor visszatértem a pályára, a célegyenesben felúszott az autóm, és semmit sem tehettem.”



„Először is szeretném kifejezni sajnálatomat a srácok és a csapat felé, mert hihetetlen munkát végeztek, és sikerül újjáépíteniük az autót. Sajnálom, hogy hibáztam. Az a legfontosabb, hogy ezt kitöröljem az emlékezetemből, és folytassam a munkát, bízzunk benne, hogy erősebben térek vissza” – tette hozzá Giovinazzi, aki nár beismerte, hogy ő is vétkes volt az incidensben részben a korai kerékcserére fogta kicsúszását.

„Azon gondolkoztam, hogy slickeken rajtoljak, de túl kockázatosnak bizonyult – hogy őszinte legyek, nem is lett volna értelme, így intereken indultam el. Amikor láttam a VSC-jelzést, és éreztem, hogy szárad a pálya, a kiállás mellett döntöttünk. Lehet, hogy egy kicsit korai volt, de Sebastian is így tett, ahogyan a többiek is az élen. De hibáztam, és tanulnom kell belőle.”

Egyelőre még kérdéses, hogy Pascal Wehrlein elég fitt lesz-e a hétvégére, és az olasz rajthoz állhat-e Bahreinben, és amikor utóbbit arról kérdezték, hogy a zűrös sanghaji hétvége után reménykedik-e a folytatásban, így válaszolt: „Persze, sokkal jobb zárás lenne, mint a mostani – remélem, lesz lehetőségem megmutatni azt, amit Melbourne-ben is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: